Το Κύπελλο του... Άτμα, το πρώτο στη μετά - Μπάγεβιτς εποχή

10:39 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η ιστορία δεν ξεγράφεται... Ό,τι κι αν γίνεται σήμερα, η ΑΕΚ σέρνει πίσω της μία τεράστια ιστορία την οποία και καταγράφουμε ανάλογα την ημέρα, για να θυμόμαστε, να μην ξεχνάμε και να μαθαίνουμε...
Σαν σήμερα λοιπόν, το 1997 η ΑΕΚ κατακτούσε το 10ο Κύπελλο της ιστορίας της. Το πρώτο στη μετά - Μπάγεβιτς εποχή και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό.

Ήταν ένα ματς που θα περίμενε κανείς η ΑΕΚ

να κατακτούσε πιο εύκολα. Το μόλις πριν λίγες ημέρες άνετο 3-0 της Ένωσης επί του ΠΑΟ για το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε φέρει... σιγουριά. Κακώς... Οι "πράσινοι" με μαζική άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν την ΑΕΚ για όλη τη διάρκεια του αγώνα μακριά από τα δίχτυα του Γιόσεφ Βάντσικ. Το ματς οδηγήθηκε, με λευκή ισοπαλία, στα πέναλτι. Εκεί που μίλησε η ψυχραιμία των παικτών της ΑΕΚ.
Ο Κοπιτσής κάνει το 1-0, στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Βαζέχα δεν καταφέρνει να σκοράρει σημαδεύοντας το δοκάρι του Ατματσίδη και το Κύπελλο σιγά - σιγά αρχίζει και βάφεται κιτρινόμαυρο.
Η συνέχεια θέλει τους Μπορμπόκη, Νικολαϊδη και Ντόμπος να σκοράρουν για την ΑΕΚ, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Μάρκος για τον Παναθηναϊκό. Τελευταίο πέναλτι... Ο Ηλίας Ατματσίδης παίρνει την ευθύνη. Στήνει τη μπάλα, παίρνει φόρα, εκτελεί: Δοκάρι και μέσα... Ήταν τα πιο συγκλονιστικά ελάχιστα δευτερόλεπτα μέχρι η μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι και κατόπιν να κουνήσει τα δίχτυα του Βάντσικ...

Η ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδος για τη σεζόν 1996-97. Ο Ηλίας στα κάγκελα, η δυναστεία συνεχιζόταν και στη μετά - Μπάγεβιτς εποχή, το πρώτο Κύπελλο του Νικολαϊδη στην καριέρα του, ένα αντρίκειο Κύπελλο καθώς η ΑΕΚ είχε καταφέρει να φτάσει στην κατάκτησή του κερδίζοντας μέσα - έξω και τον Ολυμπιακό του Μπάγεβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα