Το... πάλεψε η ΑΕΚ

23:31 29/1/2013 - Πηγή: AEK365

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ πάλεψε αρκετά απέναντι στον Φοίνικα, παίζοντας πολύ καλά, αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα με 3-1 για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση έδειξε πως η πορεία που πραγματοποιεί στην Α2 δεν είναι τυχαία και μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει ξανά και να φέρει τίτλους, αφού έχει δουλέψει αρκετά.

Το ματς

Ο Φοίνικας ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι και έφτασε να προηγείται μέχρι

και 5 πόντους. Αυτό δεν απογοήτευσε, όμως την ΑΕΚ που ήθελε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να κάνει τη ζημιά στην ομάδα της Σύρου. Έτσι, παίζοντας με καθαρό μυαλό και βελτιώνοντας την υποδοχή κατάφερε να πιέσει με τις πολύ καλές ενέργειες του Ρουμελιωτάκη και να φτάσει το ματς να πηγαίνει πόντο πόντο. Οι φιλοξενούμενοι, αγχώθηκαν, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ.
Στην πορεία η ΑΕΚ που είδε πως έχει δυνατότητες δεν άφησε τον Φοίνικα να κάνει το παιχνίδι του και πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Οι πολύ καλές επιθετικές προσπάθειες και το άγχος των αντιπάλων την έφεραν να πανηγυρίζει την ισοφάριση σε 1-1 σετ και τον κόσμο στις εξέδρες να καταχειροκροτεί την προσπάθεια.
Στο τρίτο σετ η Ένωση προσπάθησε να μπει με φόρα, ωστόσο κάποιες κινήσεις της ομάδας του Πάτρα ήταν καλύτερες. Οι φιλοξενούμενοι με ψυχραιμία και περισσότερη εμπειρία κατάφεραν να φτάσουν στο 2-1 σετ, παρά τη «μάχη» της ΑΕΚ για να κάνει δικό της το σετ.
Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στη συνέχεια. Η ΑΕΚ το... πάλευε, αλλά ο Φοίνικας με κεκτημένη ταχύτητα και για να αποφύγει περισσότερο το άγχος διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας και έφτασε σε μια δύσκολη νίκη με 3-1 σετ.

Τα σετ: 25-27,25-18, 23-25,20-25

ΑΕΚ(Κλαρούδας):Σαμαντάς, Ρουμελιωτάκης, Καπίρης, Κρέτσης, Αλεξίου, Κάπελας (λ), Μιχαλόπουλος, Φραγκιαδάκης Ε., Αναστασίου.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Πάτρας): Σουλτανόπουλος, Κουρνέτας, Τακουρίδης, Κοβάσεβιτς, Ντορνέλας, Νικηφορίδης, Γκαράς-λ, Θάνος, Αρβανίτης, Ίλιτς, Τσέργας

Keywords
Τυχαία Θέματα