«Το πιο εκλεπτυσμένο σύστημα ντόπινγκ»

12:53 11/10/2012 - Πηγή: AEK365

Στην δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της USADA για την υπόθεση του Λανς Άρμστρονγκ και τα στοιχεία που προκύπτουν είναι σοκαριστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πόρισμα ο Άρμστρονγκ και οι συνεργάτες του είχαν στήσει "το πιο εκλεπτυσμένο σύστημα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού".
Υπενθυμίζεται πως από τον, επτά φορές νικητή του Γύρου της Γαλλίας, Αμερικανό ποδηλάτη έχουν αφαιρεθεί όλα τα μετάλλια

με τον ίδιο να εξακολουθεί να αρνείται κάθε κατηγορία.
Το πόρισμα αναφέρει: "Η USADA έχει βρει αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Λανς Άρμστρονγκ συμμετείχε σε κατά συρροή απάτη με τη χρήση, διαχείριση και κυκλοφορία αναβολικών ουσιών και μεθόδων. Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός μικρού στρατού υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του". Επιπλέον σημειώνεται πως το σύστημα που είχαν στήσει ο Άρμστρονγκ και οι συνεργάτες του είναι "το πιο εκλεπτυσμένο πρόγραμμα ντόπινγκ που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος του αθλητισμού".
Στο πόρισμα περιλαμβάνονται και οι μαρτυρίες 11 πρώην συναθλητών του, οι οποίοι αναφέρονται στη σχέση εξάρτησης που είχε αναπτύξει ο Άρμστρονγκ κυρίως με την ερυθροποιητίνη, ενώ γίνεται λόγος και για άλλες μεθόδους ντόπινγκ όπως οι μεταγγίσεις αίματος ή η τεστοστερόνη. Το σχέδιο που συνέλαβε και εκτέλεσε ο Άρμστρονγκ απαιτούσε τη συμμετοχή των συναθλητών του και την πλήρη υπακοή τους σε όσα αυτός έλεγε.

Keywords
Τυχαία Θέματα