«Το πιστεύουμε και το μπορούμε»

00:50 20/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ρόκο Ούκιτς δεν απογοητεύεται από το 2-2 της Μπαρτσελόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο www.sport-fm.gr:

-Όλα πήγαν άσχημα για τον Παναθηναϊκό στο τέταρτο παιχνίδι...
«Πράγματι. Η Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερη ομάδα. Εμείς παίξαμε πολύ άσχημα, ειδικά στην επίθεση, και οι αντίπαλοί μας άξιζαν τη νίκη. Τα πράγματα είναι απλά. Κάποιες φορές υπάρχουν και τέτοιες βραδιές, αλλά πρέπει να τις αφήνεις πίσω σου. Έχουμε άλλη μία ευκαιρία, πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να ξεχάσουμε αυτή την άσχημη μέρα και να προσπαθήσουμε για την πρόκριση την Πέμπτη».

-Είχατε πολύ κακά ποσοστά στα τρίποντα (5/23). Ήταν αυτός ο βασικός λόγος της ήττας σας;
«Τα άστοχα τρίποντα ήταν μία από τις πτυχές της συνολικά κακής μας εμφάνισης. Είχαμε γενικά πολλά ανόητα λάθη, πολλές κακές επιλογές και δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρούμε ρυθμό στην επίθεση».

-Η ομάδα έδειξε να είναι νευρική. Μήπως τελικά το καλό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα σε συνδυασμό με την παρουσία τόσου κόσμου έπαιξαν ρόλο σε αυτό το άγχος που φάνηκε πως είχατε;
«Όχι, δεν νομίζω. Είχαμε άγχος γιατί ήταν ένα κρίσιμο ματς. Κι εμείς αλλά και η Μπαρτσελόνα είμαστε έμπειρες ομάδες κι έχουμε παίξει πολλά τέτοια ματς. Ειδικά η Μπαρτσελόνα έχει βρεθεί πολλές φορές σε τόσο δύσκολη θέση κι έχει καταφέρει να νικήσει. Ξέραμε πως οι αντίπαλοί μας δεν θα είναι φοβισμένοι ή αγχωμένοι, παρότι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Όσο για μας, ο κόσμος δεν μας άγχωσε. Νομίζω πως οι λόγοι της ήττας μας είναι αμιγώς αγωνιστικοί. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε καλύτερο μπάσκετ από μας και μας κέρδισε δίκαια».

-Η ζώνη του Τσάβι Πασκουάλ σάς έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα...
«Είναι αλήθεια. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε ζώνη για περίπου 35 λεπτά και εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη λύση απέναντί της. Με αυτόν τον τρόπο σκότωσαν το ρυθμό μας και δεν μας επέτρεψαν να παίξουμε πικ εν ρολ, που είναι βασική μας δύναμη. Για ενάμιση ματς δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την άμυνα αποτελεσματικά. Έχουμε μια εβδομάδα στη διάθεσή μας για να καταφέρουμε να βρούμε τρόπο να σπάσουμε τη ζώνη».

-Την περασμένη εβδομάδα κάνατε δύο πολύ καλές εμφανίσεις στη Βαρκελώνη και πήρατε μία νίκη. Μπορείτε να το επαναλάβετε;
«Φυσικά και μπορούμε. Το πιστεύουμε πραγματικά. Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για να κερδίσουμε. Είναι θετικό ότι έχουμε αρκετές μέρες μπροστά μας μέχρι το επόμενο παιχνίδι για να ξεκουραστούμε σωματικά και πνευματικά. Δεν γίνεται να παίξουμε χειρότερα από ό,τι στο τέταρτο ματς. Αυτή ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας εδώ και πολύ καιρό. Αν παίξουμε όπως στα τρία πρώτα παιχνίδια θα γίνει ένα κλειστό ματς και θα έχουμε τις ευκαιρίες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα