Το πόρισμα για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ.-Χρυσή Αυγή

16:14 30/10/2013 - Πηγή: AEK365

Δεκαπέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν από τους 319 που ελέγχθηκαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, για 10 από αυτούς προέκυψε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Χρυσή Αυγή, ενώ συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.
Σύμφωνα με

το πόρισμα, ο μεγαλύτερος αριθμός ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς παρατηρείται σε περιοχές όπως εκείνες του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης.
Κρούσματα ακραίας συμπεριφοράς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος, έχουν καταγραφεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης(ανήκουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ), στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.ή Αυγή, ενώ συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.
Δένδιας: Η ΕΛ.ΑΣ υλοποιεί επιχείρηση αυτοκάθαρσης
Η Ελληνική Αστυνομία «υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.
«Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει», ανέφερε, επίσης, ο κ. Δένδιας.
«Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και τόνισε ότι «στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα