Το σχέδιο του Σαρρή

09:13 29/9/2012 - Πηγή: AEK365

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο Γιώργος Σαρρής (υποψηφιότητα που στηρίζει ο Ολυμπιακός) θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ έχοντας αντίπαλο τον Βασίλη Γκαγκάτση με τον πρώην επικεφαλής της ΚΕΔ να αποκαλύπτει το σχέδιο του για το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο θα υλοποιήσει εφόσον έχει την πλειοψηφία των Ενώσεων.

Ακολουθούν αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ

σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Sportday"
- Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
"Οραματίζομαι ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του ποδοσφαίρου μας που θα αλλάξει τα σημερινά δεδομένα, θα μετατρέψει το άθλημα σε πρωταγωνιστή και σε οικονομικό επίπεδο και θα αποθεώσει την ελληνικότητα των πρωταθλημάτων".
- Τι πρόκειται να αλλάξετε στον χώρο της διαιτησίας;
"Την νοοτροπία που υπάρχει γύρω από αυτήν. Π.χ. δεν είναι δυνατόν ο καθένας, για λόγους προσωπικούς ή συλλογικούς, να μεταφέρει σε αυτήν όλα τα κακά της ευκαιριακής μοίρας του".
- Αν εκλεγείτε, σκοπεύετε να μετακομίσετε μόνιμα στην Αθήνα ή θα διατηρήσετε ως βασικό τόπο διαμονής σας τη Χίο;
"Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι άμισθη, επομένως δεν είναι δυνατόν να παρατήσω την δουλειά μου (σ.σ. ιατρική). Ωστόσο, αποφασίζοντας να ασχοληθώ με την ΕΠΟ, να είστε σίγουροι ότι έχω ήδη χαράξει έναν προγραμματισμό, με βάση τον οποίο θα μπορώ να είμαι απολύτως συνεπής τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις διοικητικές υποχρεώσεις μου. Από εκεί και πέρα, η ακριβής κατανομή του χρόνου μου είναι και θέμα προσωπικό. Εγώ θα είμαι πάντα εκεί που πρέπει και όταν πρέπει για το καλό της ΕΠΟ".
- Εχετε υπάρξει ποδοσφαιριστής;
"Ναι, έχω παίξει ποδόσφαιρο επί 20 χρόνια τόσο σε επίπεδο τοπικού πρωταθλήματος, όσο και σε επίπεδο Δ' Εθνικής".
- Στα διοικητικά του ποδοσφαίρου πότε μπήκατε;
"Καταρχάς να πω ότι ουδέποτε διετέλεσα πρόεδρος ομάδας. Το 2001 έγινα πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου. Και το 2008 εκλέχτηκα μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΟ".
- Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για την εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα σε εσάς και τον κ. Γκαγκάτση;
"Αναμένω μια εκλογική αναμέτρηση κυρίων. Ξέρουμε και οι δυο τον χώρο και την λογική του, πιστεύουμε ότι αμφότεροι θέλουμε το καλό του. Έχουμε διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα και διαφορετικές προτεραιότητες και πατάμε σε ένα παρελθόν. Πάντως, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω καμία αντιπαράθεση με τον κ. Γκαγκάτση".
- Εχει γραφτεί κατά κόρον το τελευταίο διάστημα στον Τύπο ότι κατεβαίνετε στις εκλογές της ΕΠΟ με τις ευλογίες του Ολυμπιακού. Θα μας πείτε τη γνώμη σας επί τούτου;
"Στις εκλογές κατέρχομαι με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και μόνο με αυτήν. Οι ενώσεις μου έκαναν την τιμή να με υποδείξουν ως υποψήφιο πρόεδρο".
- Σας ανησυχεί η πιθανότητα να λειτουργήσει αντίστροφα στο απώτερο μέλλον η προαναφερθείσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα, «πλήττοντας» την αυτονομία σας;
"Όλα αυτά τα δημοσιεύματα είναι εκ του πον
Keywords
Τυχαία Θέματα