Το σήκωσε, αλλά.. κάτι λείπει

02:01 29/8/2013 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 0-0 (1-1)
Γήπεδο: Καμπ Νου

Η πρώτη κούπα του Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο της Μπαρτσελόνα είναι γεγονός. Η ομάδα της Καταλονίας έμεινε στο 0-0 με την Ατλέτικο και πήρε το Σούπερ Καπ χάρη στο εκτός έδρας γκολ του πρώτου αγώνα (1-1). Ωστόσο για 2ο σερί ματς, η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε φλύαρη, χωρίς λύσεις στην επίθεση

κι ακόμη κι όταν παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία (πέναλτι) ο Μέσι τη σπατάλησε. Κορυφαίος της Μπάρτσα ο Βαλντές με 2-3 μεγάλες αποκρούσεις στο ενεργητικό του, ενώ άφαντος παρέμεινε ο Νεϊμάρ. Πολλά νεύρα και από τις δύο πλευρές που οδήγησαν στην αποβολή του Λουίς, αλλά και του Αρντά από τον πάγκο της Ατλέτικο.

Στο 7ο λεπτό οι Λουίς και Κουρτουά πρόλαβαν τον Μέσι, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Άλμπα έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Αλέξις δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή στο 2ο δοκάρι. Η Μπαρτσελόνα είχε την πλήρη κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά πατούσε δύσκολα περιοχή και στο 34' η Ατλέτικο παραλίγο να κάνει τη ζημιά, καθώς οι Κόστα, Βίγια και Κόκε, έκρυψαν την μπάλα, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Βαλντές να μπλοκάρει. Ένα λεπτό μετά ο Κουρτουά πρόλαβε τον Μέσι και στη συνέχεια μπλόκαρε την κεφάλια του Τσάβι, ενώ στο 42' η Ατλέτκο έκανε τρομερό συνδυασμό, ο Αρντά βγήκε μόνος με τον Βαλντές, ο οποίος όμως πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό η Ατλέτικο απείλησε ξανά με την κεφαλιά του Βίγια που πέρασε λίγο άουτ, όπως κι εκείνου του Αλέξις στο 44'.

Στο 56' ο Βαλντές πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Βίγια, ενώ στο 62' ο Κουρτουά πρόλαβε τους Νεϊμάρ και Τσάβι. Στο 66' μετά από σέντρα του Άλβες, ο Νεϊμάρ έβαλε λάθος το πόδι του και δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά, ενώ με την είσοδο και του Ινιέστα στο 70', η Μπαρτσελόνα έκλεισε σχεδόν στα καρέ της την Ατλέτικο. Παρόλα αυτά η μπάλα δεν έμπαινε σωστά στα καρέ του Κουρτουά. Στο 80ο λεπτό η Ατλέτικο έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Φελίπε Λουίς είδε την κόκκινη κάρτα, για χτύπημα εκτός φάσης στον Άλβες και η πίεση της Μπαρτσελόνα αυξήθηκε. Έτσι στο 87' ο Άλβες έβγαλε όμορφα για τον Πέδρο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Μιράντα και ο Μπορμπαλάν έδωσε το πέναλτι. Ωστόσο ο Μέσι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε. Γενικότερα οι παίκτες της Ατλέτικο είχαν χάσει την ψυχραιμία τους με τις κλοτσιές να πηγαίνουν σύννεφο, ενώ από τον πάγκο αποβλήθηκε και ο Αρντά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλμπα, Πικέ, Μασεράνο, Άλβες, Μπούσκετς, Σεσκ (71' Ινιέστα), Τσάβι, Μέσι, Αλέξις (65' Πέδρο), Νεϊμάρ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Γοδίν, Μιράνδα, Χουανφράν, Λουίς, Μάριο Σουάρες, Γκάμπι, Κόστα, Γκάμπι, Τουράν (71' Αντριάν), Κόκε (88' Μπαπτιστάο), Βίγια (83' Ροντρίγκες).

Keywords
Τυχαία Θέματα