Το σήκωσε μόνος του ο Μπεργκ!

21:55 26/4/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΕΛΙΚΟΣ

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1-4

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κάκος

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα με 4-1 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλου και σήκωσε το τρόπαιο. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πιο ψυχωμένοι και πολύ καλύτεροι τακτικά, απέναντι σε έναν κακό ΠΑΟΚ

και κέρδισαν εύκολα. Απίστευτη εμφάνιση για τον Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε χατ τρικ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 1ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπεργκ άνοιξε δεξιά στον Ζέκα που έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Γλύκο να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ ενώ στο 8' ο κίπερ του ΠΑΟΚ βγήκε και πρόλαβε τον Μέντες. Τελικά στο 15ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ καθώς μετά από κόρνερ, ο Μπεργκ με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γλύκο. Ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο σε εκείνο το σημείο και στο 19' η κεφαλιά του Μπεργκ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 23' ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Πρανιτς. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 36ο λεπτό ο Κοτσόλης απομάκρυνε δύσκολα τη σέντρα σουτ του Λούκας από αριστερά, ενώ στο 37' ο Στοχ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά τράνταξε το δοκάρι του Παναθηναϊκού. Στο 40ο λεπτό ο Πρανιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Καρέλης από κοντά δεν βρήκε καλά την μπάλα, ενώ στο 45' το σουτ του Κάτσε πέρασε μόλις άουτ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Στοχ έβγαλε νέα σέντρα, η μπάλα πέρασε απ' όλους και τελικά σε κενή εστία ο Σαλπιγγίδης δεν βρήκε για εκατοστά την μπάλα.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 50' ο Μπεργκ μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με σουτ στην κλειστή γωνία του Γλύκου έκανε το 2-0. Στο 52ο λεπτό ο Καρέλης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Πράνιτς έκανε το πλασέ στη δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να περνά ξυστά άουτ, αλλά στο 54' ο Καρέλης με κεφαλιά μετά από κόρνερ, έκανε το 3-0. Στο 65ο λεπτό ο Κοτσόλης σταμάτησε υπέροχα τον Στοχ, ενώ στο 68' ο Λίνο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Αμπέιντ και ο Βούκιτς από τα 11 μέτρα έκανε το 3-1. Στο 78ο λεπτό η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε μόλις άουτ, αλλά στο 87' ο Σουηδός με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 4-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ζέκα, Αμπέιντ (75' Λαγός), Πράνιτς, Μπεργκ (89' Πέτριτς), Καρέλης (71' Ατζαγκούν)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Λάζαρ (55' Βούκιτς), Κάτσε, Κίτσιου, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Λούκας (55' Λίνο)

Keywords
Τυχαία Θέματα