Το σκεπτικό του Λίνεν για τον Αναστασόπουλο

11:14 15/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η θέση του δεξιού χαφ για το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ παιζόταν (κυρίως) ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές: Αναστασόπουλος και Ανάκογλου. Ο Έβαλντ Λίνεν ζύγισε τα δεδομένα, διάβασε τον ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν να καταλήγει στον πρώτο για αντί - Κορδέρο. Η απόφασή του έχει λογική: Όπως έχει φανεί στις προπονήσεις ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι ένας παίκτης με βασικό του προσόν την πίεση προς τον

αντίπαλο και την αμυντική του τακτική. Με γνώμονα λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει επιθετικές αρετές και βγάζει συνεχώς παίκτες μπροστά από τα πλάγια μπακ του ακόμα (κυρίως με τον Λίνο) στην ουσία "ανάγκασε" τον Γερμανό να καταλήξει στον Αναστασόπουλο.
Έναν παίκτη δηλαδή, που κατά βάση κοιτάει την άμυνα. Ο Λίνεν εκτός του Μητρόπουλου θέλει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή στο κέντρο να τρέχει συνεχώς και να παίζει με δύναμη. Ο Ανάκογλου από την άλλη είναι καλύτερος χειριστής της μπάλας, περισσότερο οργανωτικός. Από τη στιγμή, όμως, που ο Λίνεν θέλει κυρίως η ομάδα να "καταστρέψει" το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και να περιορίσει τις προωθήσεις του Λίνο από την αριστερή πλευρά καταλήγει στον Αναστασόπουλο με εντολή να βοηθάει αμυντικά και δη τον Βαλεντίνο Βλάχο που θα έχει πολλή δουλειά.
Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε τον Αναστασόπουλο να παίρνει μέρος στην ανάπτυξη της ομάδας. Ωστόσο, το σκεπτικό του είναι εν αρχή η άμυνα και κατόπιν η δημιουργία. Ο προπονητής θεωρεί πως από τη στιγμή που η ΑΕΚ καταφέρει να περιορίσει τους χώρους στον ΠΑΟΚ να κινηθεί, θα έχει καταφέρει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στις γραμμές να ανέβουν ψηλά και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, αναζητώντας το γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα