Το στολίδι της Γιούβε και το πλάνο του Τίγρη για τη Φιλαδέλφεια

09:12 24/5/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Με το ταξίδι του Μελισσανίδη στο Τορίνο και τις εξαιρετικές εντυπώσεις που του άφησε το παλάτι της Γιουβέντους ασχολείται κατά βάση η εφημερίδα σήμερα: "Φτιάχτηκε με το στολίδι ο Τίγρης! Ο Μελισσανίδης πήγε το πρωί και επέστρεψε το βράδυ με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο Τορίνο, όπου μίλησε με τους αρχιτέκτονες του Juventus Stadium. Άριστες εντυπώσεις, του άρεσε πολύ ότι η γραμμή του πλαγίου άουτ είναι μόλις 7 μέτρα από την κερκίδα αφού θέλει να φτιάξει

γήπεδο στο οποίο ο κόσμος θα βάζει με την ανάσα του, το πρώτο... γκολ! Θα δει κι άλλα γήπεδα της Ευρώπης που θα ακολουθήσουν".


SPORTDAY

Με τις προτάσεις παραμονής σε συγκεκριμένους παίκτες, ασχολείται στο ρεπορτάζ της η SD, ενώ φυσικά γράφει και για το ταξίδι του Μελισσανίδη στο Τορίνο. Συγκεκριμένα η εφημερίδα τονίζει: "Εντυπωσιασμένος από όσα είδε στο γήπεδο της Γιουβέντους, όπου ξεναγήθηκε χθες μαζί με συνεργάτες του, έμεινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ ταξίδεψε αυθημερόν στο Τορίνο με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και περιηγήθηκε στους χώρους του «Juventus Stadium», ενώ αρχιτέκτονες και υπεύθυνοι του σταδίου απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις του και του παρέδωσαν αρκετά στοιχεία.

Ο «τίγρης» φάνηκε να εντυπωσιάζεται περισσότερο από την πολύ μικρή απόσταση μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου, θεωρώντας πως σε ένα τέτοιο γήπεδο η ώθηση που θα παίρνει η ομάδα από τον κόσμο της και αντίστοιχα η πίεση προς τον αντίπαλο θα είναι τεράστια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης στη βάση του, δίχως-σύμφωνα με πληροφορίες-κάποια οριστική συμφωνία με τους αρχιτέκτονες ή την κατασκευαστική εταιρεία που δημιούργησαν το «στολίδι» της Γιουβέντους, κάτι που όμως δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλος. Τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να επισκεφτεί κι άλλα γήπεδα της Ευρώπης που είναι σύγχρονα και λειτουργικά για να πάρει κι άλλες ιδέες για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο μεταξύ, οι τοπογραφικές μελέτες συνεχίζονται τόσο στο οικόπεδο της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ, όσο και στο προπονητικό κέντρο των Σπατών. Μάλιστα στο τελευταίο ήδη άρχισαν τα έργα για τη βελτίωση του χλοοτάπητα (υπό το βλέμμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς), ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και τρίτου γηπέδου, που προορίζεται για να προπονούνται οι «μικροί» της ομάδας.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι κινήσεις για το γήπεδο του Ελληνικού, που θα αποτελέσει την προσωρινή έδρα της ΑΕΚ για τουλάχιστον δύο χρόνια. Πρώτο μέλημα είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου σε τουλάχιστον 20.000, καθώς επίσης και κάποια βελτιωτικά έργα στον αγωνιστικό χώρο και τις εγκαταστάσεις".

LIVE SPORT

Mε το γηπεδικό θέμα ασχολείται η εφημερίδα, η οποία μάλιστα αποκαλύπτει ότι οι τοπογράφοι στη Φιλαδέλφεια "μέτρησαν και το Μπριτάνια! Τοπογραφικό και στο παλιό εργοστάσιο εκτός από τον χώρο του πρώην Νίκος Γκούμας μπήκε χθες! Χτίζει και κλειστό η ΑΕΚ", τονίζει η LIVE SPORT.

GOAL

Toυς πυλώνες για το γήπεδο προσπαθεί να αναλύσει η εφημερίδα σήμερα, γράφοντας αναλυτικά στο ρεπορτάζ της:

"Πολύ δυνατά ονόματα, κορυφαίοι όμιλοι και εταιρείες, συνεργούν για το πρότζεκτ της Νέας Φιλαδέλφειας. Δείτε και θα καταλάβετε:

1. Η βάση όλης της υπόθεσης είναι βέβαια ο Μελισσανίδης. Εκείνος κινεί τα νήματα, εκείνος που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην υπόθεση. Και, βέβαια, εκείνος θα συνεισφέρει μεγάλο ποσό στη διαδικασία για να υπερβεί κάθε πρόβλημα. Αλλωστε, ανάλογη διάθεση είχε από το 2005. Οταν στην παρουσίαση του γηπέδου είχε ερωτηθεί πώς θα βρεθούν τα 20 εκατ. ευρώ που τότε έλειπαν για το πλάνο, η απάντηση ήταν κοφτή: "Αυτά θα τα αναλάβω εγώ". Ο Μελισσανίδης θα είναι αυτός που θα κλείσει το σχήμα, με πολύ σημαντικό ποσό που θα βάλει στο έργο.

2. Το πρότζεκτ της Νέας Φιλαδέλφειας έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Οι εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούν από πολύ παλιά ο Μελισσανίδης με τον Μιχάλη Σάλλα πιστοποιήθηκαν και το τελευταίο διάστημα. Η Τράπεζα Πειραιώς, εκ των κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, θα στηρίξει την υπόθεση με τη δανειοδότηση που θα απαιτηθεί. Βέβαια, η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα (όπως για παράδειγμα τη συμφωνία για την έκταση της Μπριτάνικα, που ανήκει στην Πειραιώς).

3. Ο όμιλος που θα αναλάβει να γίνει "νονός" στην προσπάθεια μέσω της διαδικασίας ονοματοδοσίας. Κατά ασφαλείς πηγές, ο Μελισσανίδης βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή διαπραγμάτευση με τρεις κορυφαίες εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και στον ελληνικό χώρο. Πρόθεση του "τίγρη" είναι να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτή τη διαδικασία. Λέγεται πως ο στόχος είναι να εξασφαλίζει ποσό 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για την ενοικίαση του ονόματος.

4. Ο Πόλυς Χατζηιωάννου είναι γεγονός πως εκτίναξε την προσπάθεια με την ανακοίνωση συμμετοχής του. Οσοι γνωρίζουν τη δυναμική του Κύπριου επιχειρηματία, τονίζουν με σαφήνεια πως ο Πόλυς μπορεί να ταράξει τα νερά. Το ποσό που θα συμμετάσχει ορίζεται μεταξύ 2-5 εκατ. ευρώ.

5. Ο κύβος ερρίφθη για την επιστροφή Μελισσανίδη μετά το ραντεβού που υπήρξε με τον Πέτρο Παππά. Ο πρώην μέτοχος της ΠΑΕ έκανε σαφές προς τον "τίγρη" ότι διατίθεται να συμμετάσχει στην ΑΕΚ και να βάλει χρήματα στην ομάδα, μόνο για μια υγιή προσπάθεια που θα έχει ως προμετωπίδα το θέμα του νέου γηπέδου.

6. Την προσπάθεια του Μελισσανίδη για το νέο γήπεδο στηρίζουν επιχειρηματικά δυνατοί Ενωσίτες, όπως είναι ο Γιώργος Δαλακούρας και ο Βασίλης Σαραντίτης. Ακραιφνείς ΑΕΚτζήδες, που είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν οικονομικά σε μια υπόθεση που θα προσδώσει άλλη δυναμική στην ομάδα και θα της ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον της. Συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια, στην οποία ήδη προσπαθούν να φέρουν και άλλους Ενωσίτες επιχειρηματίες.

ΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΣΜΕΤΣ

Το «Goal» σας είχε ενημερώσει πως στο περιθώριο του ντιλ για τον ΟΠΑΠ ο Μελισσανίδης είχε κάνει ανοιχτή πρόταση στον συμπαίκτη του στη διαδικασία Γίρι Σμετς να συμμετάσχει και στο πρότζεκτ του γηπέδου. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως το... πρεσάρισμα του Τσέχου επιχειρηματία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ώστε σύντομα να υπάρξει θετική κατάληξη με συμμετοχή του στην υπόθεση του νέου γηπέδου.

Παράλληλα, επιβεβαιωμένες πληροφορίες τονίζουν πως στο τιμ του Μελισσανίδη για το γήπεδο υπάρχουν ακόμα τρεις εφοπλιστές δυνατού βεληνεκούς αλλά και πέντε επιχειρηματίες που θα κάνουν αίσθηση. Πέραν αυτών, υπάρχουν ακόμα πολλά ονόματα που θα συμμετάσχουν με μικρότερα ποσά. Ολα αυτά θα ανακοινωθούν από τον Μελισσανίδη, ο οποίος θα γνωστοποιήσει και τις λεπτομέρειες των συμφωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα