Τον έσωσαν οι αλλαγές

21:52 12/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: 21η Αγωνιστική

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ 3-0

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρώτη θέση επέστρεψε ο Παναθηναϊκός ο οποίος πήρε σχετικά δύσκολα τη νίκη απέναντι από την SKODA Ξάνθης. Οι "πράσινοι"

παρουσιάστηκαν νευρικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ωστόσο οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξαν τα δεδομένα και έδωσαν τη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις φάσεις.

"Έσπασε" η άμυνα της Ξάνθης μετά το πρώτο τέρμα που δέχτηκε ενώ νωρίτερα είχε παρουσιαστεί προετοιμασμένη στις επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα επέστρεψε στην πρώτη θέση.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Αγχωμένος μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ματς κόντρα στη Ξάνθη και αυτό φάνηκε έντονα από τον τρόπο που κυκλοφορούσαν οι "πράσινοι" την μπάλα. Οι απουσίες των Λέτο, Κατσουράνη και Κουίνσι φάνηκαν έντονα αφού το επίπεδο της δημιουργικότητας ήταν κατώτερο απ' ότι όταν οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι παρόντες.

Η Ξάνθη από την πλευρά της προσπαθούσε να αμυνθεί με κάθε τρόπο και προσπαθούσε να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στη κόντρα επίθεση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε οργανώσει με τέτοιο τρόπο την αμυντική λειτουργία της Ξάνθης όπου σε κάθε επίθεση των "πρασίνων" δέκα παίκτες της Ξάνθης βρίσκονταν πίσω από την μεσαία γραμμή.

Οι καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό προήλθαν κυρίως από τον Κλέιτον ο οποίος προσπαθούσε να απειλήσει είτε με το κεφάλι είτε μακρινά σουτ.

Το πρώτο μέρος έληξε με τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να δείχνουν νευρικοί σε κάθε επαφή της μπάλας ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης όσο το σκορ ήταν στο μηδέν, ήταν απόλυτα ικανοποιημένος.

Στην επανάληψη οι "πράσινοι" προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού ωστόσο τα νεύρα δεν έλειπαν. Αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας διαμαρτύρονταν έντονα προς τον Αρετόπουλο για συγκεκριμένες του αποφάσεις σε διεκδικήσεις της μπάλας.

Όσο περνούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Οι αλλαγές του Φερέιρα φάνηκε να "πιάνουν" τόπο αφού συνέβαλαν πολύ στην αλλαγή της ροής του ματς.

Η πρώτη ουσιαστική "επίσκεψη" του Παναθηναϊκού στα καρέ του Βιβιανί ήρθε στο 65'. Ο Κλέιτον τροφοδότησε τον Πετρόπουλο ο οποίος υπό την πίεση του πολύ καλού σήμερα Κομεσίδη έστειλε την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση.

Ένα τέταρτο αργότερα το σκορ άνοιξε ο Τοτσέ. Ο Χριστοδουλόπουλος συνεργάστηκε με τον Πετρόπουλο με τον πρώτο να κάνει το σουτ το οποίο βρήκε στον Εντιμάρ ενώ στη συνέχεια ο Τοτσέ βρέθηκε στην πορεία της και την έσπρωξε στα δίχτυα.

Κάπου εκεί η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης "έσπασε" με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να καταφέρουν στη συνέχεια να σκοράρουν ακόμη δύο γκολ λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης. Στο 89' ο Καραγκούνης "κλείδωσε" το ματς αφού το απευθείας χτύπημα φάουλ του κατέληξε στα δίχτυα του Βιβιανί.

Το "κερασάκι στην τούρτα" το έβαλε ο Πετρόπουλος ένα

Keywords
Τυχαία Θέματα