Τον γλίτωσε ο Μέλμπεργκ

21:12 21/3/2012 - Πηγή: AEK365

2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:ΓΙΑΧΟΣ

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε... σκούρα κόντρα στον ΟΦΗ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου, ωστόσο επικράτησε εν τέλει με 1-0 στο «Καραϊσκάκη», κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του

Κυπέλλου Ελλάδας.

Το Ματς:

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πίεσε ψηλά έκλεβε μπάλες και δημιούργησε την πρώτη καλή φάση μόλις στο 7', όταν ο Μιραλάς έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ είχε ξεκάθαρο στόχο να παίξει αμυντικά ώστε να μην δεχτεί γκολ και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 16' ήρθε η επόμενη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, όταν δυνατό σουτ του Αμπντούν αποκρούστηκε ασταθώς από τον Σαχσανίδη, ο Τζιμπούρ προσπάθησε να επωφεληθεί, αλλά η προβολή του αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ . Ο Τζιμπούρ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα , όταν έστειλε από πολύ καλή θέση με προβολή την μπάλα ψηλά άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους αλλά ήταν απρόσεχτοι στη τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει 0-0 και την κρητική ομάδα να έχει πετύχει κατά το ήμισυ τον σκοπό της.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Βαλβέρδε πέρασε τον Φετφατζίδη στη θέση του Φουστέρ για να δώσει μεγαλύτερη εκρηκτικότητα και να βγει μια κάθετη, που δεν είδαμε στο α' ημίχρονο. Ο ΟΦΗ από την άλλη συνέχισε να παίζει με την διπλά ζώνη άμυνας με τους μέσους να παίζουν πέντε μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και το ματς να εξελίσσεται στο 1/3 του γηπέδου και γύρω από την περιοχή του Σαχσανίδη. Κι ενώ πλησιάζαμε προς τη λήξη και όλα έδειχναν πως η υπερπροσπάθεια των παικτών του ΟΦΗ θα αποφέρει καρπούς και θα φύγουν από το Φάληρο με το σημαντικό 0-0, ο Όλοφ Μέλμπεργκ έδωσε τη λύση στην ομάδα του. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ορμπάιθ, ο Σουηδός πετάχτηκε και αφύλαχτος με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού Σαχσανίδη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέβας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (46' Φετφατζίδης), Αμπντούν (62' Ντιόγκο), Μιραλάς, Τζιμπούρ

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Ζόρντι Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς (64'Λόπεζ), Μάντζιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα