Τώρα η ΑΕΚ αύξησε τις ελπίδες της!

11:06 11/4/2013 - Πηγή: AEK365

Αποστολή αυτοκτονίας είναι αυτή που ανέλαβαν ο Τραϊανός Δέλλας, ο Ακης Ζήκος, ο Βασίλης Μπορμπόκης και ο Αντώνης Κέζος. Ειδικά ο "Τράι", ο οποίος δέχτηκε να μπει μπροστά στην κρισιμότερη καμπή στην ιστορία της ΑΕΚ. Με τον κίνδυνο να "τσαλακώσει" το όνομά του, να "κάψει" το χαρτί του και το όνειρο ζωής που είχε εδώ και χρόνια: να καθίσει μια μέρα (προφανώς όχι σαν αυτές που περνάει τώρα η ΑΕΚ...)

στον πάγκο της ομάδας της καρδιάς του. Και να φτάσει μαζί της ψηλά. Πολύ ψηλά...
Στην Ελλάδα ζούμε. Στη χώρα του παραλογισμού, του λαϊκισμού, της ημιμάθειας, της ισοπέδωσης, του φθόνου. Και νομίζω πως οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε τι θα γίνει αν της συμβεί κάνα κακό της ΑΕΚ την Κυριακή. Μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά...
Διότι όποιος νομίζει ότι τον Δέλλα δεν θα τον πάρει η μπάλα, πως θα μείνει ανέγγιχτος και θα τη βγάλει "καθαρή" αν κάτι "στραβώσει" επειδή ανέλαβε να σώσει την παρτίδα μόλις λίγες... ώρες πριν το φινάλε, μάλλον δεν ζει... ανάμεσά μας.
Όπως διδάσκει η Ιστορία, ελάχιστοι θα θυμηθούν ότι ένα σύμβολο της ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά για χάρη της ΑΕΚ υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Οι πολλοί θα βάλουν τον "Τράι" στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους (διοικούντες, παίκτες, προπονητές, μετόχους, αμετόχους...) που κατάντησαν αυτόν τον τεράστιο σύλλογο να παίζει το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν του σε ένα 90λεπτο κόντρα στον Πανθρακικό. Και θα τον ρίξουν (κι αυτόν) στην πυρά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο...
Βέβαια, αν σώσει την ΑΕΚ θα γίνει ήρωας. Θα τον σηκώσουν στα χέρια, θα φωνάζουν το όνομά του μέχρι να... ξημερώσει, θα του αφιερώσουν ύμνους, θα απαιτήσουν να γίνει... ισόβιος προπονητής.
Ρεαλιστικά, στα 90 λεπτά της Κυριακής μπορεί (γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να κριθούν όλα την τελευταία αγωνιστική...) να παίξει ο Δέλλας τους κόπους μιας ζωής. Και μόνο... ένας τρελός (για την ΑΕΚ) ή ένα λαμόγιο (για να θυμηθούμε και τα παλιά...) θα συμφωνούσε να γίνει... καμικάζι.
Μόνο ένας τύπος, όπως ο Δέλλας, που βάζει τον εαυτό του (και το μέλλον του ως προπονητής) πολύ πιο κάτω από το (υπέρτατο) συμφέρον της ΑΕΚ θα συμφωνούσε να ρισκάρει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μόνο ένας άνθρωπος με τις στιβαρές πλάτες του "Τράι" θα μπορούσε να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο βάρος. Γιατί στις δικές του πλάτες ακουμπάει η ΑΕΚ 89 ολόκληρα χρόνια. Αλλά επειδή αυτές είναι πολύ γερές, θα αντέξουν. Δεν θα λυγίσουν.
Στο κάτω κάτω, αν δεν μπορεί ένας ΑΕΚτσής με τα κότσια, την ψυχή, τη μαγκιά και την προσωπικότητα του Δέλλα να γλιτώσει την ΑΕΚ από την απόλυτη καταστροφή, τότε δεν μπορεί κανείς αυτή τη στιγμή! Ο "Κολοσσός" (έχει αποδείξει πως) ξέρει τον τρόπο να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει, να περάσει σε όλους το αληθινό πνεύμα της ομάδας, να δώσει σε όλους να καταλάβουν τι σημαίνουν το έμβλημα και η φανέλα της ΑΕΚ.
Το ματς με τον Πανθρακικό δεν θα κριθεί στην... τακτική, ούτε στα αθλητικά προσόντα, ούτε στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Στον ψυχολογικό και στον πνευματικό τομέα θα παιχτούν όλα. Και εκεί, η ΑΕΚ θα είχε χάσει με κάτω τα χέρια αν έμενε ο Λίνεν, ο οποίος είχε κάνει την ομάδα μπάχαλο με τις... εμπνεύσεις και τις συμπεριφορές του και είχε απέναντί του το 99% των ποδοσφαιριστών.
Ευτυχώς για την ΑΕΚ, ο Θεός... φώτισε τον Δημητρέλο και τον Μπρουσιανό. Και σε μία από τις σπάνιες στιγμές που έχουν επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, σωστή ανάλυση και αντίληψη της κατάστασης και ορθό προσανατολισμό στην απόφασή τους, επέλεξαν τους ικανότερους, τον Δέλλα και τον Ζήκο, για τη διαχείριση της συγκεκριμένης ιστορικής συγκυρίας.
Με αυτούς στο τιμόνι, είμαι βέβαιος πως η ΑΕΚ θα εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα που υπάρχει στο... σύμπαν για να αποφύγει τον όλεθρο. Για την ακρίβεια, είμαι σίγουρος ότι με αυτούς τους δύο μπροστάρηδες, η ΑΕΚ αύξησε θεαματικά, σε μια μέρα μέσα, τις ελπίδες της να γλιτώσει το μοιραίο.
Η πείρα, η παραστάσεις, η διαδρομή, η γνώση και, πάνω απ' όλα, η ειλικρινής και βαθιά αγάπη τους για την ΑΕΚ ήταν το ύστατο όπλο που είχε τούτες τις ώρες ο σύλλογος στη φαρέτρα του. Και το πλέον ισχυρό!

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 11-4-2013 στην εφημερίδα Live Sports

Keywords
Τυχαία Θέματα