Τουρκία: 19χρονος ανασύρθηκε ζωντανός

13:55 27/10/2011 - Πηγή: AEK365

Τη στιγμή που οι ελπίδες για να βρεθούν επιζώντες μειώνονται ώρα με την ώρα, μια ακτίνα ελπίδας φάνηκε στην Τουρκία, όταν μετά από 91 ώρες από τον καταστροφικό σεισμό ανασύρθηκε ζωντανός ένας 19χρονος φοιτητής, ο οποίος ήταν όλες αυτές τις ώρες εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα τετραώροφου κτιρίου στην πόλη Ερτζίς. Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο νεαρός ονομάζεται Μουχάμετ.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 523 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.650 έχουν τραυματιστεί. Ωστόσο, 185 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνουν

η βροχή και το χιόνι που πέφτει στην περιοχή, προκαλώντας προβλήματα διαβίωσης στου χιλιάδες πληγέντες.

Επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 17 φορτηγά που μετέφεραν βοήθεια σε θύματα του σεισμού λεηλατήθηκαν.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στην πόλη Βαν, σεισμοπαθείς, εξοργισμένοι από το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν βοήθεια, επιτέθηκαν στο κονβόι και άρπαξαν τρόφιμα και κουβέρτες.

Στην πόλη Ερτζίς άγνωστοι σταμάτησαν ένα φορτηγό που μετάφερε σκηνές.

Οι πληγέντες πέρασαν μία τέταρτη -παγωμένη- νύχτα στους δρόμους και άμεση προτεραιότητα είναι να βρεθεί κατάλυμα για χιλιάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Βαν, 3.000 κτίρια κατέρρευσαν ή έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα.

«Εκτιμούμε ότι έχουν πληγεί συνολικά 600.000 άτομα. Το να δώσουμε σκηνές σε τόσους πολλούς ανθρώπους σε διάστημα μίας ή δύο ημερών είναι κάτι που καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα