Τουρκία: Ανακρίνεται Έλληνας ως υποκινητής διαδηλώσεων

12:04 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα "Χουριέτ" επικαλείται δημοσίευμα της RADICAL και αναφέρει πως τέσσερις Αμερικανοί, δυο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος, δυο Βρετανοί και ένας Έλληνας έχουν συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία και ανακρίνονται με την κατηγορία της υποκίνησης διαδηλώσεων στο Πάρκο Γκεζί.
Οι ξένοι υπήκοοι συνελήθησαν χτες, ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ότι ανακρίνονται από την αστυνομία.
Με βάση το δημοσίευμα της RADICAL, τέσσερις εξ αυτών είναι φοιτητές που επισκέφθηκαν την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus.
Στο μεταξύ,

με σχετική ηρεμία πέρασε η χθεσινή νύχτα στην Κωνσταντινούπολη μετά από έξι ημέρες ταραχών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων. Το ξημέρωμα βρήκε τους διαδηλωτές σκεπασμένους με κουβέρτες, κάτω από τα δέντρα, καθώς έχουν δώσει «όρκο» να προστατέψουν το καταπράσινο πάρκο Γκεζί δίπλα στην πλατεία Ταξίμ.
Η μουσουλμανική γιορτή Μιράτς, που ήταν χθες, έγινε σεβαστή και από τις δύο πλευρές: η αστυνομία δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο τόπο όπου συνήθως λαμβάνουν χώρα οι συγκρούσεις, στην περιοχή Μπεσίκτας, δεν επιχείρησαν να πλησιάσουν στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως έκαναν τις προηγούμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα