Τους πυροβόλησε γιατί βιντεοσκοπούσαν την φωτιά

13:07 30/7/2012 - Πηγή: AEK365

Τα ξημερώματα της Δευτέρας δυο φίλοι, 24 και 35 ετών, θέλησαν να βιντεοσκοπήσουν την φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή της Βιάννου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ωστόσο δεν φαντάζονταν τι θα επακολουθούσε λίγο αργότερα.
Πιο συγκεκριμένα, την στιγμή που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, σταμάτησε δίπλα τους ένα αυτοκίνητο με τον κτηνοτρόφο που βρισκόταν σε αυτό να ζητά από τους δυο φίλους σε έντονο ύφος να σταματήσουν να καταγράφουν

σε βίντεο την πυρκαγιά που έκαιγε την περιουσία του.
Οι δυο άντρες ισχυρίστηκαν πως δεν κάνουν τίποτα κακό και τότε ο κτηνοτρόφος έβγαλε την καραμπίνα και πυροβόλησε από μια φορά τους δυο άντρες. Ο 24χρονος φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, καθώς δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στα πόδια και δύο σε ζωτικά σημεία. Ο 35χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς η σφαίρα τον βρήκε στο πόδι. Και οι δύο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Όσο για την πυρκαγιά, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Βιάννο ενώ τα ξημερώματα εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, η Κάτω Βιάννος και ένα μέρος του χωριού Χόνδρος. Το μέτωπο της φωτιάς από το πρωί βρίσκεται στην Άνω Βιάννο. Στην περιοχή της Βιάννου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν σημαντικά οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή, εντάσεων 7 και τοπικά και 8 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Άλλα πύρινα μέτωπα στη Κρήτη βρίσκονται στο Ρέθυμνο στις περιοχές Κάστελλος , Βελονάδο και Κεραμές και στη Χερσόνησο στη περιοχή Σμάρι όπου επιχειρούν συνολικά 80 πυροσβέστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα