Τρεις νεκροί στον μαραθώνιο της Βοστώνης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

07:58 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε χθες κατά την διάρκεια του 117ου μαραθωνίου στην Βοστώνη και στο μυαλό όλων ήρθαν εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
Έγιναν δύο εκρήξεις με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, ενώ ακολούθησε ακόμα μια έκρηξη και κατόπιν πυρκαγιά στην κεντρική βιβλιοθήκη (JFK) της πόλης.
Την ίδια στιγμή, το δίκτυο Fox News έκανε λόγο και για τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο ξενοδοχείο

Mandarin. Τελικώς επιβεβαιώθηκε πως ειδικές μονάδες της αστυνομίας εντόπισαν και απενεργοποίησαν τουλάχιστον άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Από τις εκρήξεις των βομβών, που είχαν τοποθετηθεί σε κάδους σκουπιδιών στο χώρο του τερματισμού και στις αυτοσχέδιες κερκίδες που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί -ανάμεσά τους και ένα οχτάχρονο αγόρι- και 144 τραυματίες, οι 17 σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το CNN.
Σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές αρχές στη Μασαχουσέτη βρίσκονται η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστώνη για να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν Έλληνες τραυματίες από τις χθεσινοβραδινές εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου.
«Δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καμία επίσημη πληροφορία για Έλληνα τραυματία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρέσβης Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος. «Από την πρώτη στιγμή, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, τόσο με τις τοπικές αρχές, όσο και με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρώτα απ' όλα, θελήσαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και στη συνέχεια να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο αν υπάρχει Έλληνας πολίτης ή άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στους τραυματίες».
Ο Έλληνας πρόξενος στη Βοστόνη, Ηλίας Φωτόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της πόλης και με το Μητροπολίτη Μεθόδιο και δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ή πληροφορία για Έλληνα τραυματία. Ο κ. Φωτόπουλος, όπως και ο κ. Παναγόπουλος, τόνισαν επίσης ότι όλοι οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο είναι καλά και βρίσκονταν μακριά από το σημείο των εκρήξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα