Τρινκιέρι: Δεν είχε κίνητρο και τον έκοψα

14:15 8/8/2013 - Πηγή: AEK365

Η εθνική ομάδα μπάσκετ αναχώρησε για το Στρασβούργο όπου θα δώσει τρία φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και η αποστολή αποτελείται από 16 παίκτες καθώς εκτός του Γιάνκοβιτς και του Μπουρούση έμεινε εκτός, μετά από δική του επιθυμία, ο Νίκος Παππάς. Μάλιστα ο Αντρέα Τρινκιέρι υπογράμμισε πως το βασικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα και πως δεν θέλει κάποιον που δεν είναι χαρούμενος.

Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός

της εθνικής ομάδας μπάσκετ τόνισε: "Ο Νίκος Παππάς δεν ήθελε να συνεχίσει το ταξίδι του με την εθνική ομάδα, επειδή θεώρησε πως δεν τον συμπεριελάμβανε στα πλάνα του το τεχνικό επιτελείο ενόψει Ευρωμπάσκετ. Ως εκ τούτου δεν είχε κίνητρο να συνεχίσει. Πιστεύω πως το σωστό είναι να χωρίσουν οι δρόμοι μας εδώ καθώς το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Δεν θέλουμε να έχουμε στην ομάδα ένα πρόσωπο που δεν είναι χαρούμενο. Το ταξίδι του με την Εθνική τελειώνει εδώ".
Για την προετοιμασία ενόψει Ευρωμπάσκετ, ο Τρινκιέρι δήλωσε: "Αυτή είναι η δυσκολότερη περίοδος, καθώς τελειώσαμε το πρώτο στάδιο και θα γίνει ένα είδος μετάβασης, καθώς ξεκινάνε τα φιλικά. Τα πόδια είναι βαριά, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Θέλω οι παίκτες να λειτουργούν πολύ με το μυαλό. Το πιο σημαντικό είναι να λειτουργήσουμε με το μυαλό τώρα. Έχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες να προετοιμαστούμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι".
Για τα φιλικά στο Στρασβούργο κόντρα σε Κροατία, Γερμανία και Γαλλία ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: "Η Εθνική έχει το DNA όποτε μπαίνει στο παρκέ να μπαίνει για να κερδίζει. Η μόνη διαφορά μεταξύ επίσημων και φιλικών αγώνων είναι ότι οι παίκτες θα μοιραστούν τον χρόνο, δεν θα παίξουν πάνω από είκοσι λεπτά ώστε να είναι όλοι στην ίδια κατάσταση χωρίς να ρισκάρουμε το οτιδήποτε. Φυσικά και θα μπούμε στο παρκέ για να παίξουμε και να κερδίσουμε".
Τέλος ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε και για την κατάσταση του τραυματία Γιάννη Μπουρούση: "Δεν είμαι γιατρός. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δουλεύει και δουλεύει πάρα πολύ. Περιμένω να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά αυτό μπορεί να είναι σε μια εβδομάδα ή δυο εβδομάδες και αυτό γιατί ο τραυματισμός του είναι φοβερά επίπονος. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση για να μην πονά είναι να του ζητήσεις να μην αναπνέει. Κάτι που δεν είναι λογικό, οπότε πρέπει να συνηθίσει τον πόνο".

Keywords
Τυχαία Θέματα