Τρίτωσε το καλό για Πανιώνιο

19:16 28/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΕΛΦΑΚΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΓΗΠΕΔΟ: ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Την τρίτη του σερί νίκη στην Νέα Σμύρνη πέτυχε ο Πανιώνιος

κόντρα στην Κέρκυρα. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 2-0 των «Φαιάκων» (που δεν έχουν πετύχει εκτός έδρας νίκη φέτος) με γκολ των Κούκι (71’) και Σκέμπρι (88’). Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες στην Νέα Σμύρνη, εξαιρετικός ο Σιδεράκης που κράτησε σε δύο φάσεις ζωντανό τον Πανιώνιο και ο Γουνδουλάκης που άλλαξε την εικόνα του ματε με την είσοδό του στο παιχνίδι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ένα μέτριο παιχνίδι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, με τον Πανιώνιο να έχει την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ που θα του «έλυνε» τα πόδια. Οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες, και έλειπε η κλασική φάση.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους και καταγράφηκε στο 11ο λεπτό, όταν ο Καλαντζής βρήκε ωραία τον Μαρτίν, ωστόσο ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σκοράρει με δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» και πίεσαν για το γκολ, ωστόσο «βραχυκύκλωναν» στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Μάριο Γκαλίνοβιτς. Στο 15’ ο Κούκι σούταρε μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Κροάτης τερματοφύλακας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει. Οι «Φαίακες» απάντησαν με το δυνατό σουτ του Γραμμόζη έξω από την περοχή έπειτα από μονομαχία του Οσμάν με τον Σάμαρη, ωστόσο η μπάλα πέρασε περίπου 2 μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του Σιδεράκη.

Οι φάσεις λιγόστευαν όσο πέρναγε η ώρα, και το μόνο που χρίζει αναφοράς είναι η φάση του 29ου λεπτού, όταν ο Σκέμπρι έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Γκαλίνοβιτς δεν βγήκε και πριν ο Κούκι σπρώξει τη μπαλα στα δίχτυα απομάκρυνε ο Μαϊστόροβιτς. Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους πέρασαν χωρίς φάση, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κυνήγησαν το γκολ, ωστόσο είχαν πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, αρχικά οι «Φαίακες» ισορρόπησαν το ματς και μετά πήραν τον έλεγχο, χάνωντας δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Γραμμόζης στο 61’ ολομόναχος μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιδεράκη που απομάκρυνε με τα πόδια. Οι παίκτες του Χάβι Γράθια απέιλησαν ξανά με τον Καλάντζή στο 63’ ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον νεαρό γκολκίπερ του Πανιωνίου, ωστόσο δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι, το έκανε ο Κούκι στο 71’ μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γουνδουλάκη στην πλατη της άμυνας, ο Φινλανδός δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς γράφοντας

Keywords
Τυχαία Θέματα