Τσάμπιονς Λιγκ: Preview 2ης αγωνιστικής

07:55 1/10/2013 - Πηγή: AEK365

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-ΤΣΕΛΣΙ
Γήπεδο: Arena Nationala, Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Λονδίνο από την Βασιλεία, η νίκη για την Τσέλσι στο Βουκουρέστι κόντρα στην Στεάουα είναι μονόδρομος με τον Ζοσέ Μουρίνιο να μην υπολογίζει στον Φαν Χίνκελ που θα μείνει εκτός για έξι μήνες ενώ και οι Αζάρ, Ντε Μπρούιν δεν ταξίδεψαν στο Βουκουρέστι. Η γηπεδούχος Στεάουα θέλει και αυτή τους πρώτους της βαθμούς στην διοργάνωση έχοντας ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα Ρουμανίας,

έξι νίκες και μια ισοπαλία. Πιντίλι και Τανάσε είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση.
Σημειώνεται πως οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και πέρσι για την φάση των "16" του Europa League με την Στεάουα να κερδίζει στο Βουκουρέστι με 1-0 και την Τσέλσι να παίρνει την πρόκριση στην ρεβάνς επικρατώντας με 3-1.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΣΑΛΚΕ
Γήπεδο: St. Jakob Park, Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)

Οι δυο νικήτριες της πρεμιέρας αναμετρώνται στην Ελβετία με στόχο την νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα για την πρώτη θέση στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι είδαν το Σαββατοκύριακο να μπαίνει τέλος στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων, 2-2 με Σιόν, με τον Μουράτ Γιακίν να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον στόπερ Φαμπιάν Σαρ.
Η Σάλκε θέλει να ευχαριστήσει τους οπαδούς της μετά την «γκέλα» κόντρα στην Χόφενχαϊμ, 3-3 από 3-1, με τον Γιάνς Κέλερ να αισιοδοξεί πως θα μπορεί να υπολογίζει στον Ντράξλερ την ώρα που οι Φουχς, Παπαδόπουλος, Χούντελααρ και Ομπάσι παραμένουν εκτός μάχης.
Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA την σεζόν 2004-2005, 1-1 στην Γερμανία.

Βαθμολογία
1. Σάλκε 3β. 3-0
2. Βασιλεία 3β. 2-1
3. Τσέλσι 0β. 1-2
4. Στεάουα 0β. 0-3

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΝΑΠΟΛΙ
Γήπεδο: Emirates, Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκονται Άρσεναλ και Νάπολι με τις δυο ομάδες να στοχεύουν στην νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην κορυφή της Premier League μετά την 12η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη με τον Αρσέν Βενγκέρ να μην υπολογίζει στους τραυματίες Γουόλκοτ, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν, Ντιαμπί, Ποντόλσκι και Σανόγκο.
Η Νάπολι παρέμεινε αήττητη στην Ιταλία μετά το 2-0 επί της Τζένοα με τον Ράφα Μπενίτεθ να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει αν μπορεί να υπολογίζει σε Ιγκουαΐν και Αλμπιόλ.
Οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά με τον Ράφα Μπενίτεθ ωστόσο να έχει τεθεί αντίπαλος της Άρσεναλ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σεζόν 2004-2005, ως προπονητής της Λίβερπουλ και να έχει πάρει την πρόκριση , 1-1 στο Λονδίνο και 4-2 στο "Άνφιλντ". Πάντως στο Λονδίνο έχει κακή παράδοση με απολογισμό 0 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΑΡΣΕΪΓ
Γήπεδο: Signal Iduna Park, Διαιτητής: Νταβίδ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Την σεζόν 2011-2012 οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες στην φάση των ομίλων, ήταν και ο Ολυμπιακός στον ίδιο όμιλο, με την Μαρσέιγ να κερδίζει και τα δυο παιχνίδια και την Μπορούσια Ντόρτμουντ να θέλει τώρα την νίκη και για λόγους ρεβάνς αλλά και γιατί η ήττα από την Νάπολι την περασμένη αγωνιστική δεν αφήνει πολλά περιθώρια.
Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα κάθεται στον πάγκο μετά την αποβολή του στο ματς με την Νάπολι ενώ εκτός μάχης είναι και ο, επίσης, τιμωρημένος Βαϊντενφέλερ αλλά και ο τραυματίας Σμέλτσερ.
Η Μαρσέιγ προέρχεται από δυο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια των τραυματιών Ζινιάκ, Μορέλ αλλά και του Σεϊρού που αποκλείστηκε λόγω προσωπικού προβλήματος.

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 3β. 2-1
2. Νάπολι 3β. 2-1
3. Ντόρτμουντ 0β. 1-2
4. Μαρσέιγ 0β. 1-2

7ος ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΡΤΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Γήπεδο: Dragao, Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται θέλουν να επιβεβαιώσουν Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι της Ιβηρικής Χερσονήσου με τις δυο ομάδες να στοχεύουν στο "δυο στα δυο" στον όμιλο.
Η Πόρτο παραμένει αήττητη στο "Ντραγκάο" για 75 συνεχόμενα παιχνίδια με τον Πάουλο Φονσέκα να μην υπολογίζει στον στόπερ Μαϊκόν.
Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να προέρχεται από το 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Ο Ντιέγκο Κόστα είναι τιμωρημένος, ο Αντριάν Λόπεζ είναι τραυματίας ενώ ο Γκοντίν είναι στην αποστολή παρόλο που είναι τραυματίας.
Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές, όλες μέσα στο 2009. Την σεζόν 2008-2009 για την φάση των "16" η Πόρτο προκρίθηκε χάρη στα εκτός έδρας γκολ, 2-2 στην Μαδρίτη και 0-0 στην Πορτογαλία, ενώ την σεζόν 2009-2010 στην φάση των ομίλων η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας πέτυχε δυο νίκες, 2-0 στην Πορτογαλία και 3-0 στην Μαδρίτη.

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ
Γήπεδο: Petrovski, Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Τουρκία)

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι το φαβορί κόντρα στην Αούστρια Βιέννης με τους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι να έχουν χάσει μόλις ένα από τα 23 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη. Η νίκη είναι μονόδρομος για την πρωταθλήτρια Ρωσίας μετά την ήττα της πρεμιέρας με τον Σιρόκοφ να είναι έτοιμος αλλά τον Σπαλέτι να μην είναι σίγουρος αν θα τον χρησιμοποιήσει. Στο πρωτάθλημα, η Ζενίτ μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Σε κακή κατάσταση βρίσκεται η Αούστρια Βιέννης κάτι που φάνηκε και από τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο Αυστρίας με τους Γκοργκόν, Γκρουνβάλντ, Ρογκούλ και Στάνκοβιτς να παραμένουν εκτός όπως και ο Ντιλαβέρ. Αντίθετα, ο Μεργκ επανέρχεται από τιμωρία ενώ στην διάθεση του Μπιέλιτσα θα είναι και ο Ρόγιερ.

Βαθμολογία
1. Ατλέτικο Μ. 3β. 3-1
2. Πόρτο 3β. 1-0
3. Αούστρια Βιέννης 0β. 0-1
4. Ζενίτ 0β. 1-3

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΙΑΞ-ΜΙΛΑΝ
Γήπεδο: Amsterdam Arena, Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Ο Άγιαξ των 4 Κυπέλλων Πρωταθλητριών κοντράρεται με την Μίλαν των 7 Κυπέλλων Πρωταθλητριών και θέλει μόνο την νίκη για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας δεν υπολογίζουν στον τραυματία Μπόγιαν.
Η Μίλαν μετά την νίκη της πρεμιέρας θέλει να πάρει άλλους τρεις βαθμούς για να βάλει θεμέλια πρόκρισης για τους "16" με τον Μοντολίβο να επιστρέφει και τους Ελ Σααραουί, Μπονέρα, Πατσίνι, Ντε Σίλιο, Σιλβέστρε, Κακά να είναι εκτός μάχης. Η ομάδα του Μιλάνου σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια έχει τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Γήπεδο: Celtic Park, Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Την περασμένη σεζόν, πάλι στην φάση των ομίλων, η Σέλτικ είχε κερδίσει 2-1 την Μπαρτσελόνα με τους Καταλανούς να θέλουν να αποφύγουν μια επανάληψη των περσινών και να φύγουν νικητές από την Γλασκώβη.
Ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει στην διάθεση της τον Λιονέλ Μέσι που τραυματίστηκε κόντρα στην Αλμερία και θα απουσιάσει για 2-3 εβδομάδες γεγονός που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας. Ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν μπορεί να υπολογίζει επίσης και στους Μασεράνο, Πουγιόλ, Κουένκα και Αφελάι.
Η Σέλτικ έχει σε πολύ καλή κατάσταση τον Γιώργο Σαμαρά, χατ τρικ στο 5-2 επί της Κιλμάρνοκ, και στοχεύει να επαναλάβει την επιτυχία της περασμένης σεζόν με τον Νιλ Λένον να μην υπολογίζει στον τραυματία Λέντλεϊ, με τους Φόρεστ και Καγιάλ να είναι στην αποστολή ενώ ο Μπόριγκερ είναι αμφίβολος.

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 3β. 4-0
2. Μίλαν 3β. 2-0
3. Σέλτικ 0β. 0-2
4. Άγιαξ 0β. 0-4

Keywords
Τυχαία Θέματα