Τσάμπιονς Λιγκ: Preview 3ης αγωνιστικής

07:54 22/10/2013 - Πηγή: AEK365

5oς Όμιλος

ΣΑΛΚΕ-ΤΣΕΛΣΙ (Novasports 7)

Γήπεδο: Veltins Arena, Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Στο παιχνίδι που θα κρίνει, όπως όλα δείχνουν, την πρώτη θέση στον όμιλο η Σάλκε υποδέχεται την Τσέλσι. Οι γηπεδούχοι με δυο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές θέλουν την νίκη που θα τους εδραιώσει στην πρώτη θέση με την Τσέλσι να στοχεύει στο διπλό. Ο τραυματισμός του Μάρκο Χέγκερ ήρθε να προστεθεί στα πολλά προβλήματα του τεχνικού της Σάλκε, Γιανς Κέλερ ενώ από την άλλη μεριά ο Μουρίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κόουλ,

Σούρλε και Φαν Χίνκελ με τον Φερνάντο Τόρες να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του.

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Γήπεδο: Arena Nationala, Διαιτητής: Ματέι Γιούγκ (Σλοβενία)

Για πρώτη φορά Στεάουα Βουκουρεστίου και Βασιλεία θα τεθούν αντιμέτωπες και θέλουν την νίκη για να συνεχίσουν να βρίσκονται στο κόλπο έστω για την 3η θέση. Ειδικά για την Στεάουα αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία με τον Ρέγκεκαμπφ να υπολογίζει ξανά στον Τσίπκιου. Η Βασιλεία έχει δυο ήττες επί ρουμανικού εδάφους και θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί προκειμένου να έχει ελπίδες ακόμα και για την δεύτερη θέση.

Βαθμολογία
1. Σάλκε 6β. 4-0
2. Βασιλεία 3β. 2-2
3. Τσέλσι 3β. 5-2
4. Στεάουα 0β. 0-7

6ος Όμιλος

ΜΑΡΣΕΪΓ-ΝΑΠΟΛΙ (Novasports 3)

Γήπεδο: Βελοντρόμ, Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Η Μαρσέιγ υποδέχεται την Νάπολι και η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα της Μασσαλίας που είναι χωρίς πόντο μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Από την άλλη μεριά, η Νάπολι θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι έχουν ξανά στην διάθεση τους τον Παγιέ ενώ η Νάπολι θα κατέβει πλήρης με στόχο να βελτιώσει τις επιδόσεις της στα εκτός έδρας παιχνίδια, μια νίκη στα πέντε τελευταία ματς.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Novasports 1)

Γήπεδο: Emirates, Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Η Άρσεναλ έχει ξεκινήσει περίφημα σε Premier League και Τσάμπιονς Λιγκ και κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ θέλει να βάλει τις βάσεις για την εξασφάλιση της πρωτιάς στον όμιλο. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ, χωρίς τον τιμωρημένο Γιούργκεν Κλοπ, θέλει να φύγει αλώβητη από το Λονδίνο στοχεύοντας στην πρώτη θέση του ομίλου.

Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον Γουόλκοτ, ενώ αμφίβολος είναι ο Φλαμινί. Ο Κλοπ δεν υπολογίζει στους Κελ, Πίστσεκ και Γκουντογκάν ενώ επιστρέφουν οι Σμέλτσερ, Μπέντερ, Ρόις και Σαχίν. Την σεζόν 2002-2003 στην φάση των ομίλων οι δυο ομάδες είχαν από μια νίκη στην έδρα τους ενώ την σεζόν 2011-2012 η Άρσεναλ κέρδισε στο Λονδίνο ενώ στην Βεστφαλία το ματς έληξε ισόπαλο.

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 6β. 4-1
2. Νάπολι 3β. 2-3
3. Ντόρτμουντ 3β. 4-2
4. Μαρσέιγ 0β. 1-5

7ος Όμιλος

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Γήπεδο: Ερνστ Χάπελ, Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Στην Βιέννη η Ατλέτικο Μαδρίτης στοχεύει σε 3η σερί ευρωπαϊκή νίκη κάτι που είχε επαναλάβει και στην πρώτη της παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την σεζόν 1958-59. Η ομάδα της Μαδρίτης προέρχεται από την πρώτη ήττα στην σεζόν και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες προκειμένου να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Από την άλλη, η γηπεδούχος Αούστρια θέλει την νίκη για να μην αποχαιρετήσει νωρίς τις ελπίδες για την 3η θέση.

Οι Γκρούνγολντ, Στάνκοβιτς και Γκοργκόν είναι εκτός μάχης για την Αούστρια Βιέννης, με τον Μεργκ να είναι αμφίβολος και τον Γιούνγκ να επιστρέφει. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε υπολογίζει σε όλους πλην Μπαπτιστάο, Αρανθούμπια.

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1970-1971 με την Ατλέτικο να κερδίζει και τα δυο παιχνίδια.

ΠΟΡΤΟ-ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Γήπεδο: Ντραγκάο, Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Μετά την σεζόν 2011-2012 οι δυο ομάδες τίθενται ξανά αντιμέτωπες και θέλουν την νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο με τον Φονσέκα να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Η Πόρτο θα βρει απέναντι της έναν πρώην παίκτη της, τον Χουλκ, που με εννέα γκολ στα εννέα τελευταία παιχνίδια οδηγεί σε επιτυχίες την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Βίτσελ ενώ ο Μαλαφέεφ παρότι είναι έτοιμος δεν ταξίδεψε στην Πορτογαλία.

Πριν από δυο χρόνια οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο "Ντραγκάο" με την Ζενίτ να κερδίζει 3-1 στην Αγία Πετρούπολη.

Βαθμολογία

1. Ατλέτικο Μ. 6β. 5-2
2. Πόρτο 3β. 2-2
3. Αούστρια Βιέννης 1β. 0-1
4. Ζενίτ 1β. 1-3

8ος Όμιλος

ΜΙΛΑΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Novasports 2)

Γήπεδο: Σαν Σίρο, Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Για 3η σερί χρονιά Μίλαν και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Τσάμπιονς Λιγκ με στόχο την πρώτη θέση του ομίλου. Τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα και στον Γερμανό διαιτητή, Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο μετά το γκολ-φάντασμα που κατακύρωσε στο Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν.

Η Μίλαν μετά την 3η νίκη της στο ιταλικό πρωτάθλημα θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί κόντρα στην Μπαρτσελόνα, εντός έδρας, με τον Μπαλοτέλι να υπολογίζεται κανονικά όπως και ο Αμπιάτι που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Για την Μπαρτσελόνα η εβδομάδα αυτή αναμένεται "καυτή" γιατί μετά την δοκιμασία στο Μιλάνο την περιμένει το πρώτο Clasico της χρονιάς κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης με τον Χεράρδο Μαρτίνο να υπολογίζει και στον Κάρλες Πουγιόλ που στο ματς με την Οσασούνα επέστρεψε μετά από επτά μήνες.

Την περασμένη σεζόν οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στην φάση των "16" με την Μίλαν να κερδίζει στο Μιλάνο με 2-0 αλλά την Μπαρτσελόνα να προκρίνεται χάρη στο 4-0 της Βαρκελώνης.

ΣΕΛΤΙΚ-ΑΓΙΑΞ

Γήπεδο: Σελτικ Παρκ, Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Η Σέλτικ υποδέχεται τον Άγιαξ με τις δυο ομάδες να γνωρίζουν πως παλεύουν για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League μιας και οι δυο πρώτες θέσεις είναι... πιασμένες. Μετά από δυο αγωνιστικές ένα ελαφρύ προβάδισμα έχει ο Άγιαξ με τον ένα βαθμό που έχει μαζέψει ενώ η Σέλτικ παραμένει χωρίς πόντο.

Πολλά τα προβλήματα για τους γηπεδούχους καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Κόμονς, Μάθιους Μπόριγκτερ και ο τιμωρημένος Μπράουν ενώ αντίθετα επανέρχονται οι Λούστιγκ και Ιζαγκουίρε.

Ο Άγιαξ ταξίδεψε στην Γλασκώβη με 19 παίκτες και ανάμεσα τους δεν βρίσκονται οι Ντουάρτε, Λιγκεόν και Κρκιτς.

Την σεζόν 1982-1983 οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την Σέλτικ να κερδίζει 2-1 στο Άμστερνταμ και το ματς στην Γλασκώβη να λήγει χωρίς νικητή, 2-2. Την σεζόν2001-2002 οι δυο ομάδες συγκρούστηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο με την Σέλτικ να προκρίνεται χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 6β. 5-0
2. Μίλαν 4β. 3-1
3. Άγιαξ 1β. 1-5
4. Σέλτικ 0β. 0-3

Keywords
Τυχαία Θέματα