Τσάμπιονς Λιγκ και στους Νέους

13:42 7/12/2012 - Πηγή: AEK365

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, το UEFA Youth League είναι γεγονός με την πρώτη διοργάνωση να διεξάγεται την σεζόν 2013-2014. Πρόκειται ουσιαστικά για το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων στο οποίο θα παίρνουν μέρος οι ομάδες U-19 των 32 συλλόγων που συμμετέχουν στο κανονικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Το UEFA

Youth League θα διεξάγεται παράλληλα με το Τσάμπιονς Λιγκ ή σε κοντινές ημερομηνίες και μέχρι και την φάση των ομίλων το σύστημα διεξαγωγής θα είναι το ίδιο και στις δυο διοργανώσεις. Από την φάση των "16" όμως οι αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα είναι μονοί ενώ το τρόπαιο θα έχει το όνομα του πρώην προέδρου της ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, του Λέναρντ Γιόχανσον.
Για δυο χρόνια το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα διοργανώνεται με την ίδια μορφή και μετά το πέρας της διετίας η UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποιήσεων.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί τόνισε: "Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική διοργάνωση για τους νέους παίκτες, προκειμένου να έχουν παραστάσεις διεθνών αγώνων σε συλλογικό επίπεδο. Θα δώσει όχι μόνο στους παίκτες αλλά και σε διαιτητές την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα