Τσιάρτας: Να παίξουμε για την νίκη

14:45 10/10/2011 - Πηγή: AEK365

Πριν ακριβώς 8 χρόνια, ο Βασίλης Τσιάρτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο ματς με την Βόρειο Ιρλανδία εξασφάλιζε στην Εθνική Ελλάδας την απευθείας πρόκριση στα τελικά του EURO 2004 στην Πορτογαλία. Τώρα, ο παλαίμαχος άσος αν και διακρίνει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην ομάδα του τότε και στην ομάδα του τώρα, εξέφρασε την σιγουριά του για την απευθείας πρόκριση ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οι Έλληνες διεθνείς θα πρέπει να παίξουν για την νίκη στην Τιφλίδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τσιάρτας στην ιστοσελίδα gazzetta.gr
Πώς σας έχει φανεί μέχρι τώρα η Εθνική;
«Μέχρι στιγμής η πορεία της Εθνικής ομάδας είναι ικανοποιητική και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματά της, χωρίς ωστόσο να έχει πετύχει κάτι εντυπωσιακό από πλευράς θεάματος. Από πλευράς αποτελεσμάτων πάντως, τα πράγματα πάνε πολύ καλά».
-Τα προγνωστικά σας για το ματς με τη Γεωργία; Πιστεύετε ότι είμαστε με το ένα πόδι στην τελική φάση του EURO 2012;
«Νομίζω ότι είναι απλά ένα παιχνίδι. Από τη στιγμή που εξαρτάται από εμάς, θα πρέπει να παίξουμε για τη νίκη, έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας ανεξαρτήτως τι θα κάνει η Κροατία στο άλλο ματς. Με όλο το σεβασμό που έχω για τη Γεωργία, δεν πιστεύω ότι θα μας σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια πρόκρισής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η ψυχολογία μετά τη νίκη με την Κροατία είναι με το μέρος μας και έχουμε σοβαρό κίνητρο για να πετύχουμε κάτι καλό».
-Στις 11 Οκτωβρίου του 2003 είχατε σημειώσει το γκολ της Ελλάδας απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο την έστειλε στο EURO της Πορτογαλίας. Τι θυμάστε από εκείνο το ματς;
«Ξεχνιούνται αυτές οι στιγμές; Βρισκόμασταν και τότε σε παρόμοια θέση. Είχαμε ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων από το ματς με την Αρμενία και θέλαμε τη νίκη στη Λεωφόρο απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία. Είχαμε περάσει και την Ισπανία. Με τη Βόρεια Ιρλανδία ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, κυρίως λόγω άγχους που είχαμε, αφού μετά από πολλά χρόνια μάς δινόταν η δυνατότητα να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Το ματς με την Αρμενία ήταν η αφετηρία της επανάστασης της Εθνικής, η οποία τελικά έφτασε μέχρι την κορυφή. Οι βάσεις μπήκαν τότε, διότι ως εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήταν απαξιωμένη. Συμβάλαμε στο να αποκτήσει η Εθνική τη δική της ταυτότητα. Δυστυχώς όμως, φάνηκε στην πορεία ότι δεν ήταν αρκετό για να καταλάβουν κάποιοι ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν κοινωνικές αλλαγές. Παρά την ξενομανία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια όλο και πιο έντονα, η Εθνική φωνάζει ότι είναι εκεί. Βλέπουμε όμως ότι με δυσκολία βγαίνουν παίκτες που θα αντικαταστήσουν επάξια την παλιά φουρνιά».
-Τι ομοιότητες έχει κατά τη γνώμη σας η Εθνική του 2004 με την τωρινή;
«Από το 2004 έχουν παραμείνει στην Εθνική ομάδα ελάχιστα παιδιά. Για κάποιους ήρθε το τίμημα του χρόνου. Η κληρονομιά και η παρακαταθήκη που αφήσαμε έχει βοηθήσει τα νέα παιδιά που συνεχίζουν το δικό μας έργο. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω εποχές. Τότε πάντως, υπήρχε περισσότερη ποιότητα και παίκτες με προσωπικότητα. Οι επιλογές ήταν περισσότερες
Keywords
Τυχαία Θέματα