Τσίπρας: Θα έχουμε εκλογές ως τον Μάιο

21:34 14/11/2013 - Πηγή: AEK365

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την τετραετία και θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές έως τον Μάιο του 2014, «είτε το θέλουν είτε όχι», εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε απολυμένους της ΕΤ3.

«Η κυβέρνηση ψυχορραγεί και πολύ σύντομα, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, θα βρεθεί στο περιθώριο της ιστορίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως τρεις μέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας «η κυβέρνηση είναι αποδυναμωμένη» ιδιαίτερα ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων.

Αναφερόμενος δε στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, είπε ότι θα αποτελέσουν «δημοψήφισμα» για το Μνημόνιο, και «εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Στρέφοντας το βλέμμα του στην τρόικα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η τριμερής «έχει καταλάβει πως ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει», και συνεπώς, «τώρα θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία για να περάσουν νέα μέτρα, και για αυτό εμμένει σε σκληρά μέτρα ευελπιστώντας ότι αυτή η κυβέρνηση ίσως μπορέσει να τα περάσει. Γιατί αυτή η κυβέρνηση φεύγει».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε ερώτηση για τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη απάντησε: «Ποιος θα αποφασίσει για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, ο Σόιμπλε;. Ο Σόιμπλε θα ακρωτηριάσει το νοτιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης;»

Όσον αφορά τις πολιτικές συμμαχίες, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «η μεγάλη συμμαχία είναι με τον λαό». Χαρακτήρισε δε «επαμφοτερίζον» κόμμα τη ΔΗΜΑΡ η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε «πολιτικό αδιέξοδο».

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε ότι «εμείς ζητάμε την λαϊκή στήριξη για να φέρουμε ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών στην δημόσια διοίκηση, το θεσμικό πλαίσιο με σκοπό να φέρουμε την δημοκρατία».

Τέλος, σκληρή ήταν γλώσσα του κ. Τσίπρα και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σχετικά με την πρόταση να γίνει εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων είπε ότι αυτή θα κατατεθεί σύντομα. «Έχουμε το δικό μας τέμπο και δεν θα μας το επιβάλλουν οι αγωνίες κάποιων», τόνισε, και επιτέθηκε εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι προσπάθησε να κάνει «αντιπερισπασμό» με ανήθικο τρόπο στη Βουλή, όταν τον κάλεσε σε «μονομαχία».

Ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται πίσω από διάφορες υποθέσεις (λίστα Λαγκάρντ, Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα κ.α.) και δήλωσε: «Μου ζήτησε να μετρήσουμε το ήθος μας. Είπε σε μένα ο οποίος δεν έχω διατελέσει σε κυβερνητική θέση, είμαι στην αντιπολίτευση κι έχω πορεία συγκεκριμένη και καθαρή, τα χέρια μου και το μέτωπο καθαρό. Ηρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Και είχε και την αξίωση να του απαντήσω και επί της ουσίας στις αθλιότητες αυτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα