Βαλβέρδε: Να ανακάμψουμε

21:56 16/3/2012 - Πηγή: AEK365

Το παιχνίδι με την Μέταλιστ ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έστειλε μήνυμα ανάκαμψης εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαλβέρδε στην Nova:

Τι σας προβληματίζει περισσότερο την επόμενη ημέρα του

αγώνα με την Μέταλιστ, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Η κούραση ή η απογοήτευση απ' τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός;

«Το πρώτο που με απασχολεί είναι πως πρέπει ν' ανακάμψουμε από ψυχολογικής άποψης. Μετά με ανησυχεί το γεγονός πως την Πέμπτη αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών».

- Συμφωνείτε πως μία λεπτή κόκκινη γραμμή χωρίζει στο ποδόσφαιρο την επιτυχία απ' την αποτυχία; Με αφορμή τα δοκάρια που είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος: δοκάρι και μέσα είσαι ήρωας, δοκάρι και έξω είσαι αποτυχημένος;

«Ναι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει ένας απ' τους δύο να χάσει. Η αλήθεια είναι πως αν η μπάλα μπει μέσα, σε βοηθάει να νικήσεις. Αν βγει έξω, χάνεις, Την Πέμπτη, δυστυχώς χάσαμε εμείς. Το θέμα όμως είναι το πώς αντιμετωπίζεις το παιχνίδι και την προσπάθεια που κάνεις. Πως παίρνεις το παιχνίδι και πως προσπαθείς.

Και επειδή δε μιλάμε μόνο για το τελευταίο παιχνίδι, πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι για τα παιχνίδια που έχουμε κάνει, τη διαδρομή μας στην Ευρώπη. Στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές η ισορροπία είναι υπέρ σου.

Κάποιες φορές η τύχη σου γυρνάει την πλάτη. Δυστυχώς στη ρεβάνς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς. Όμως, πιστεύω πως σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι απ' τι πετύχαμε έως το τελευταίο παιχνίδι στην ευρωπαϊκή μας διαδρομή».

-Άρα ο ευρωπαϊκός απολογισμός είναι θετικός. Συμφωνείτε πως η γενική εικόνα της ομάδας, με την αλλαγή νοοτροπίας στα εκτός έδρας ματς όπου έπαιξε παντού για τη νίκη, αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον;

«Ναι, είναι κάτι που σίγουρα έχουμε κερδίσει. Μ' αυτό πρέπει να μείνουμε. Ότι φέτος πήγαμε και κάναμε πάρα πολύ καλά παιχνίδια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Έχουμε κερδίσει την αυτοεκτίμησή μας, γιατί πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει όλα τα παιχνίδια που δώσαμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πιστεύω πως εκτός απ' το παιχνίδι με την Μέταλιστ στην Ουκρανία, όπου ίσως ήμασταν λίγο πιο αμυντικοί αλλά σίγουρα πάρα πολύ συμπαγείς, πήγαμε και παίξαμε με το ίδιο στιλ. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που έχουμε κερδίσει και σίγουρα θα μας μείνει».

-Είναι καλό για την ομάδα το γεγονός πως ακολουθεί άμεσα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με την έννοια πως μία απογοήτευση την ξεπερνάς με ένα θετικό αποτέλεσμα στο αμέσως επόμενο ματς;

«Η αλήθεια είναι πως είναι καλό που έχουμε γρήγορα ένα παιχνίδι. Ίσως είναι υπερβολικά γρήγορα. Θα προτιμούσα να είχα μία εβδομάδα καιρό για να προετοιμάσω το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όμως τα πράγματα είναι έτσι. Πρέπει να το δεχθούμε. Πρέπει να ετοιμαστούμε πολύ γρήγορα γι' αυτήν την υποχρέωση.

Από 'κει και πέρα είμαστε λίγο απογοητε

Keywords
Τυχαία Θέματα