Βασανίστηκε μέχρι θανάτου για μια κάρτα SIM

13:05 30/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μέχρι θανάτου βασανίστηκε ένας κρατούμενος σε αιγυπτιακή φυλακή μόνο και μόνο επειδή στο κελί του οι φυλακες βρήκαν μια κάρτα τηλεφώνου!

Η οργάνωση για την αποκατάσταση των θυμάτων βίας και βασανιστηρίων ελ-Ναντίμ καταγγέλλει: «Ένας νέος θάνατος από βασανιστήρια: για να τον τιμωρήσουν επειδή είχε μια κάρτα κινητού τηλεφώνου στο κελί του, στη φυλακή Τόρα, ο Έσαμ Άλι Άτα Άλι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών από στρατοδικείο στις 25 Φεβρουαρίου, υποβλήθηκε σε άγρια βασανιστήρια».

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο Άλι μεταφέρθηκε χωρίς να το ξέρει κανείς από τη φυλακή στο νοσοκομείο Κασρ ελ-Αΐνι, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Έσαμ Άτα «είχε ζητήσει μια κάρτα SIM από τη μητέρα του κι εκείνη του την έδωσε. Όμως τον μαρτύρησαν και τον βασάνισαν», είπε ένας δικηγόρος του.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που υποβαλλόταν σε βασανιστήρια. Όπως είχε αποκαλύψει στην οικογένειά του τον κακομεταχειρίζονταν συχνά, όπως όταν του έβαζαν σωλήνες νερού στο στόμα και τον πρωκτό.

Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να γίνει νεκροτομή, όμως πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διαψεύδουν ότι ο Έσαμ βασανίστηκε. Μία πηγή είπε μάλιστα ότι ο κρατούμενος αισθάνθηκε άσχημα κατά το επισκεπτήριο όπου ήταν παρούσες η μητέρα του και η αρραβωνιαστικιά του και ότι στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε καταπιεί ναρκωτικά χάπια.

Δυο μέρες πριν την αποκάλυψη της υπόθεση δυο αστυνομική καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στο θάνατο του Χάλεντ Σαΐντ, ενός νεαρού Αιγύπτιου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τον Ιούνιο του 2010. Η αστυνομία είχε τότε υποστηρίξει ότι ο Σαΐντ πέθανε επειδή τη στιγμή της σύλληψής του κατάπιε ένα σακουλάκι με ναρκωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα