Βασιλική νύχτα...

23:39 5/3/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» - Επαναληπτικός

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-2 (1-1)

ΓΗΠΕΔΟ: Ολντ Τράφορντ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιουνιέτ Τσακίρ (Τουρκία)

Το "Θέατρο των ονείρων" έγινε το σκηνικό για έναν ακόμα θρίαμβο του Ζοζέ Μουρίνιο που είδε τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί με 2-1 της Μάντσεστερ και να παίρνει τεράστια πρόκριση στην επόμενη

φάση του Champions League. Καλύτερη η αγγλική ομάδα μέχρι την τραβηγμένη αποβολή του Νάνι με τη Ρεάλ να παίρνει τα ινία και τελικά την πρόκριση.

Μετά από ένα στείρο πρώτο δεκάλεπτο η Ρεάλ απείλησε στο 11' με σουτ του Ιγκουαΐν που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η Μάντσεστερ απάντησε τέσσερα λεπτά μετά όταν μετά το γύρισμα του Φαν Πέρσι ο Ράμος πρόλαβε και έκοψε προ του Νάνι. Στο 21' η ομάδα του Φέργκιουσον άγγιξε το γκολ όταν από κόρνερ του Γκιγκς, ο Βίντιτς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Λόπεθ. Στην επαναφορά ο Γουέλμπεκ έκανε εξ επαφής το πλασέ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον πεσμένο γκολκίπερ. Στο 30' η κεφαλιά του Κεντίρα αναχαιτίστηκε άνετα από τον Ντε Χέα. Τρία λεπτά μετά η Ρεάλ σκόραρε με τον Ιγκουαΐν αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικός φάουλ του Ράμος στον Βίντιτς στην αρχή της φάσης. Στο 34' η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Λόπεθ είπε "όχι" σε σουτ του Φαν Πέρσι από αριστερά και στη συνέχεια έδιωξε και το πλάσε του Γουέλμπεκ. Η Ρεάλ πριχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή στο 43' με τον Ντι Μαρία να βγαίνει τραυματισμός και τη θέση του να παίρνει ο Κακά.

Μόλις στο 48ο λεπτό ήρθε το γκολ για την Μάντσεστερ από τα πόδια ενός παίκτη της Ρεάλ. Ο Νάνι σέντραρε και ο Ράμος με προβολή έκανε το 1-0 με αυτογκόλ. Στο 57' η Μάντσεστερ έμεινε με δέκα όταν ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Νάνι χτύπησε με δόλο τον Αρμπελόα σε διεκδίκηση και απέβαλε Πορτογάλο. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ιγκουαΐν έκοψε την κεφαλιά και ο Ράφαελ έδιωξε πάνω στη γραμμή με το χέρι αν και φάνηκε ότι δεν είχε πρόθεση. Η πίεση της Ρεάλ τελικά απέδωσε καρπούς στο 67' όταν ο Μόντριτς με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα να βρει πρώτα στο δοκάρι και τελικά να καταλήξει στα δίχτυα για να γίνει το 1-1. Πριν καλά καλά συνέλθει η Μάντσεστερ η Ρεάλ χτύπησε και πάλι. Στο 69' ο Ιγκουαΐν έκανε τη σέντρα και ο Ρονάλντο με προβολή ολοκλήρωσε την ανατροπή της Ρεάλ χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ. Δέκα λεπτά μετά ο Μόντριτς δοκίμασε και πάλι το πόδι του αλλά αυτή τη φορά ο Ντέ Χεά είπε όχι. Στο 82' ήταν η σειρά του Ντιέγκο Λόπεθ να δείξει τις ικανότητες του όταν έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Φαν Πέρσι. Ο γκολκίπερ της Ρεάλ σταμάτησε και το πλασέ του Ολλανδού στο 85' ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ρούνεϊ σούταρε άουτ. Ο Κακά στο 89' είχε σουτ στο δοκάρι ενώ στις καθυστερήσεις ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να πλασάρει σε τετ α τετ τον Ντε Χέα. Λίγο πριν τη λήξη ο Λόπεθ έδιωξε την κεφαλιά του Βίντιτς και κράτησε το 1-2.

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ: Ντε Χέα , Ράφαελ (88'Βαλένθια), Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι (74'Ρούνεϊ), Γκιγκς, Γουέλμπεκ (80'Γιάνγκ), Νάνι. Φαν Πέρσι.

ΡΕΑΛ Μ.: Λόπεθ, Αρμπελόα (59'Μόντριτς), Κοεντράο, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Οζίλ (70'Πέπε), Ντι Μαρία (43'Κακά), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

Keywords
Τυχαία Θέματα