Βασίλισσα, για νίκη κόντρα στα προγνωστικά!

00:05 11/1/2015 - Πηγή: AEK365

Στο γήπεδο στο οποίο πανηγύρισε το πρώτη τρόπαιο μετά από 19 χρόνια, «εγκαινιάζοντάς το», το 2000, επιστρέφει, έπειτα από τρεις σεζόν ηχηρής απουσίας, η ΑΕΚ.

Στην Πυλαία, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League, την υποδέχεται ο ΠΑΟΚ, που προέρχεται μεν από ήττα στη Λιμόζ για τους «32» του EuroCup,

όμως, μόλις την περασμένη Κυριακή υπέταξε στο ίδιο γήπεδο με χαρακτηριστική άνεση τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, κάνοντας το «5 στα 5» στην έδρα του.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου (βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2009, στην τρίτη του θητεία εκεί, μετά από ένα πέρασμα και από την ΑΕΚ) είναι η τρίτη σε νίκες στο πρωτάθλημα (8 σε 10 ματς). Παράλληλα, περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και απέναντι στην Ένωση έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ μετρά μόλις μία νίκη σε πέντε ματς μακριά από το ΟΑΚΑ (επί της 3ης -τότε- ΑΕΝ Κηφισιάς). Για τον Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος έχει κατακτήσει Κύπελλο Κυπελλούχων με την ομάδα της Θεσσαλονίκης (1991) στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, η προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν κύλησε ιδανικά, καθώς οι Ντούσαν Σάκοτα και Ζήσης Σαρικόπουλος έχασαν τις περισσότερες προπονήσεις.

Ο «Σάλε», ωστόσο, είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» και έχει την τύχη να διαθέτει παίκτες που δεν υπάρχουν όμοιοι τους στο αντίπαλο ρόστερ, όπως ο Ίνγκλις και ο Μενσά-Μπονσού. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, σ'ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ, η ΑΕΚ θα αντιπαρατάξει τη βαριά της φανέλα, το ενισχυμένο της ρόστερ και τη δίψα της να επιστρέψει στην ελίτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα