«Βαθύτατη λύπη της κυβέρνησης για τον τραυματισμός του Λώλου»

13:02 6/4/2012 - Πηγή: AEK365

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τις βάναυσες επιθέσεις που δέχθηκαν από αστυνομικούς των ΜΑΤ δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στη διάρκεια των δύο συλλαλητηρίων στο Σύνταγμα, που πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη τιμής στον 77χρονο Δ.Χριστούλα.

Το απόγευμα της Τετάρτης χτυπήθηκε η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού και το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος

της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος, ο οποίος εγχειρίζεται, καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πισώπλατο χτύπημα.

Την επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, τονίζοντας ότι «στοχοποιείται η ενημέρωση», καθώς και η ΠΟΕΣΥ, που κάνει λόγο για προσπάθεια «φίμωσης της ελευθεροτυπίας».

Και η κυβέρνηση λυπάται...

Με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Καψής εξέφρασε τη λύπη όλης της κυβέρνησης για τον τραυματισμό του κ. Λώλου και τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να διαλευκανθεί η υπόθεση:

«Εκ μέρους του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μας για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου. Ευχόμαστε τελικά όλα να πάνε καλά. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας ως Πολιτεία, να προχωρήσουμε σε πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού του και την άμεση απόδοση ευθυνών».

Keywords
Τυχαία Θέματα