Βαβάτσικος: Μην γίνει… παγίδα για εμάς το βαρύ όνομα της ΑΕΚ

18:44 30/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Γιάννης Βαβάτσικος είναι… νέος στην οικογένεια της ΑΕΚ. Στα 21 του φορά την φανέλα της Βασίλισσας και δείχνει ώριμος εντός και εκτός παρκέ. Μιλώντας στην «ΩΡΑ» για τον στόχο της ανόδου, ο νεαρός φόργουορντ έδειξε ότι ξέρει καλά ότι ο δρόμος είναι μακρύς. Αρχικά για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ είπε «Όταν δέχθηκα την πρόταση από την ΑΕΚ δεν πρόλαβα καν να σκεφτώ. Είπα το «ναι». Δεν είχα την «πολυτέλεια» να πω «όχι». Σκέφτηκα ότι για να με θέλουν από την ΑΕΚ, πέρα από το γεγονός ότι με προσέγγισαν με πολύ καλό τρόπο, σημαίνει ότι έχουν απαιτήσεις από μένα. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να γίνομαι καλύτερος», ενώ συμπλήρωσε για την παρουσία της ομάδας στην Β’ εθνική «Είμαστε ΑΕΚ, αλλά το βαρύ όνομά της μπορεί να γίνει παγίδα και να τιμωρηθούμε. Δεν πρόκειται να μπούμε σ’ αυτό το τρυπάκι. Τίποτε δεν είναι δεδομένο. Η Β’ Εθνική είναι ύπουλη κατηγορία. Βλέπουμε κάθε αγώνα χωριστά. Θα είναι λάθος να χαλαρώσουμε έστω και για λίγο. Επιπλέον, όλες οι ομάδες μας περιμένουν. Έχουν κίνητρο απέναντι στην ΑΕΚ».

Αναφορικά με το βάρος που έχει δώσει ο Βαγγέλης Ζιάγκος στην άμυνα, ο Βαβάτσικος τονίζει «Είναι γεγονός αυτό. Άλλωστε, δεν λένε ότι η άμυνα φέρνει τις νίκες; Προσπαθούμε να παίζουμε με βάση αυτά, που μας λέει ο προπονητής μας. Καλά παρατηρήσατε, ότι υπάρχει μια συνέπεια στην άμυνα. Όμως, αυτό επιβάλλει η κατηγορία. Επειδή οι επαφές είναι σύνηθες στην κατηγορία αυτή, προσπαθούμε να παίξουμε σκληρή άμυνα. Υπάρχει πράγματι ένα συγκεκριμένο πλάνο, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι υστερούμε στην επίθεση. Υπάρχει πλουραλισμός. Στα δύο πρώτα επίσημα ματς ήταν ο Βεσκούκης πρώτος σκόρερ, στα επόμενα μπορεί να είναι άλλοι».

Τέλος, για την επιθετική συμπεριφορά της ΑΕΚ μέχρι στιγμής σχολίασε «Όποιον παίκτη κι αν ρωτήσετε, θα σας πει, ότι θέλει να βάζει καλάθια. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι στόχος μου είναι να πειθαρχώ στις εντολές του προπονητή. Από κει και πέρα, η επιτυχία στην επίθεση εξαρτάται κι από τους συμπαίκτες σου. Γενικότερα, πολλά εξαρτώνται από την ομαδική δουλειά και ειδικά στην εφετινή ΑΕΚ αυτό γίνεται. Σε ό,τι με αφορά, θα ήθελα να κατακτήσει η ΑΕΚ τον μεγάλο στόχο της, να φτάσει όσο πιο ψηλά, που σημαίνει άμεση άνοδος στην Α2. Μακάρι να γίνει. Και μακάρι να παραμείνω και στην Α2. Πρωτεύον είναι, όμως, να βελτιώνομαι καθημερινά υπό την εποπτεία των προπονητών και των γυμναστών μου. Έχουμε μπροστά μας δρόμο. Εύκολοι ή δύσκολοι αντίπαλοι δεν υπάρχουν. Δεν είναι Α2, να ξέρεις ότι υπάρχει ο Πανελευσινιακός, υπάρχει ο Απόλλων, να λες ότι είναι φαβορί στον άλφα ή βήτα αγώνα. Βλέπετε, από τις πρώτες αγωνιστικές τα αποτελέσματα… Ένας λόγος παραπάνω για να υπολογίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα