Βενγκέρ: Δε μιλάμε για τίτλο

17:29 30/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» δεν έκρυψε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας αλλά χαρακτήρισε γελοίο να μιλάει κανείς για τίτλο επειδή είναι πρώτος μετά από μόλις έξι παιχνίδια.

Επιπλέον, ο Βενγκέρ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλό του, Ράφα Μπενίτεθ αλλά και τον Ιγκουαΐν που οι Λονδρέζοι ήθελαν το περασμένο καλοκαίρι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βενγκέρ:

Για το πρωτάθλημα:

«Ή το πιστεύεις 100% ή καθόλου, εμείς το πιστεύουμε. Το πιο

σημαντικό στην δουλειά μας είναι να διατηρείς μία ισορροπία ανάμεσα στις φιλοδοξίες και ταπεινότητα. Φιλοδοξία επειδή φυσικά και θέλουμε τον τίτλο αλλά και ταπεινότητα γιατί ακόμα έχουμε παίξει μόνο έξι παιχνίδια. Το να μιλάμε για τίτλο αυτή την στιγμή είναι εντελώς γελοίο. Πρέπει να συνεχίσουμε να το πιστεύουμε ενώ η ομάδα μου ξέρει πολύ καλά ότι έχει ακόμα να διορθώσει πολλά πράγματα».

Για το ματς με την Άστον Βίλα στην πρεμιέρα και την αντίδραση της ομάδας του μετά από αυτό:

«Είχα πει και τότε ότι θα πηγαίναμε καλύτερα στη συνέχεια επειδή γνωρίζω το μέταλλο αυτή της ομάδας. Οι περισσότεροι ξεχνούν ότι δεν είχαμε χάσει από τον περασμένο Μάρτιο και ήταν λογικό να χαθεί ένα παιχνίδι από τα 21».

Για την «κρίση» που πέρασε η ομάδα:

«Πρόκειται για ένα συνδυασμό πραγμάτων. Δεν είχαμε πάρει παίκτη, δεν είχαμε πάρει τίτλο, αρχίσαμε και άσχημα και όλο αυτό δημιούργησε ένα εκρηκτικό συνδυασμό. Δυστυχώς ήταν ένα... ατύχημα που συνέβη».

Για τον Ζιρού:

«Δεν ξαφνιάζομαι ποτέ με την εξέλιξη ενός παίκτη. Ο Ζιρού είχε πάντα καλύτερες δεύτερες σεζόν απ' ότι πρώτες όπου και αν έπαιξε. Ήταν δύσκολο να αντεπεξέλθει αμέσως σε ένα τόσο μεγάλο βήμα όπως η μετακίνησή του από την Μονπελιέ στην Άρσεναλ. Είναι ήδη ένας από τους καλύτερους σκόρερ της Ευρώπης αλλά δεν το βλέπω έτσι. Αυτό που μετράει είναι ότι έχει βελτιωθεί σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και τα καλύτερα έρχονται για αυτόν».

Για τον Φλαμινί:

«Πολλοί μας ρωτούσαν για τον Φλαμινί όταν τον υπογράψαμε αλλά στη συνέχεια είδαμε ότι έπαιξε πολύ καλά. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα και ο Φλαμινί μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό».

Για τον Μπενίτεθ:

«Του ασκήθηκε πολύ έντονη κριτική γιατί δεν περίμεναν να πάει στην Τσέλσι. Όμως έκανε εξαιρετική δουλειά και εκεί και σε λίγο ο κόσμος θα καταλάβει πόσο καλός προπονητής είναι. Έχει μεγάλη εμπειρία. Έχει δουλέψει δύο φορές στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Αγγλία και αυτό του δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Για τον Ιγκουαΐν:

«Είχαμε δύο βασικούς στόχους του καλοκαίρι και ο Ιγκουαΐν ήταν ο ένας από τους δύο. Στο τέλος πήγε στην Νάπολι. Όπως ξέρουμε, η Ρεάλ πούλησε δύο σπουδαίους παίκτες. Ο ένας πήγε στη Νάπολι και ο άλλος στην Άρσεναλ».

Για την πρόκριση:

«Ξέρουμε ότι για να προκριθείς, τα ματς στην έδρα σου είναι πολύ σημαντικά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με το διπλό στην Μαρσέιγ αλλά αν πάρουμε και το δεύτερο ματς, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Δεν μπορώ να πω ότι είναι καθοριστικό ματς αυτό της Τρίτης αλλά σίγουρα είναι σημαντικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα