Βενιζέλος: Έξοδος από το μνημόνιο σε τρία χρόνια

14:42 28/4/2012 - Πηγή: AEK365

Στο Μέγαρο της Εθνικής Τραπέζης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε το "Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα" ξεκαθαρίζοντας πως στόχος του είναι η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο και την εξάρτηση του μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα συμπλήρωσε πως "ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε

διανύσει τα 2/3 του δρόμου".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως σκοπός είναι να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ένα αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης αλλά, όπως είπε, για να γίνει αυτό θα πρέπει οι πολίτες να υιοθετήσουν το "Εθνικό Σχέδιο Συγκρότησης για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα" που προτείνει δίνοντας καθαρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και επίσης να επιτευχθεί η δημιουργία ενός εθνικού, πολιτικού και κοινωνικού συναγερμού μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων όπως είπε.
Ο Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, με παράλληλη σταδιακή αφαίρεση εκτάκτων φόρων. Υποσχέθηκε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα προχωρήσει σε τυφλές οριζόντιες περικοπές, αλλά ακόμη και ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Έκανε λόγο επίσης για άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών, αλλά και για ένα σταθερό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για 10 χρόνια. Η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μείωση της παραοικονομίας και η πάταξη του λαθρεμπορίου, με παράλληλη τόνωση της ρευστότητας, με πέντε μέτρα, είναι, όπως είπε, μεταξύ των προεκλογικών στόχων του κόμματός του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκλεισε την ομιλία του με τη φράση "Δεσμευόμαστε, εγγυώμαστε και μπορούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα