Βενιζέλος και Κουβέλης για το κυπριακό "Όχι"

20:54 19/3/2013 - Πηγή: AEK365

Οι εξελίξεις στην Κύπρο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. "H Ευρώπη οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο" δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης βγαίνοντας από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τόνισε πως γ Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναγνωρίσει ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι

και ότι με τέτοιες αποφάσεις δεν αντιμετωπίζεται η κρίση. "Η Ελλάδα συμπαρίσταται και στηρίζει την Κύπρο. Οφειλόμενη ενέργεια από την ΕΕ είναι να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο" είπε χαρακτηριστικά.

Για ιστορικό σφάλμα της Ευρωζώνης αναφορικά με την Κύπρο έκανε λόγο για ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελός Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι "οφείλει να την διορθώσει για να σταθεροποιηθεί η Κύπρος και να αποφευχθούν οι παρενέργειες". Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει διπλό ενδιαφέρον εθνικό αλλά και οικονομικό και ότι υπάρχουν τα περιθώρια ώστε στις επόμενες ημέρες να βρεθεί λύση. "Η δική μας η συμπαράσταση είναι δεδομένη, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Μπορούν να βρεθούν λύσεις για την Κύπρο και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτές και χώρες εκτός Ευρωπαικής Ένωσης" είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα