Βενιζέλος κατά Σαμαρά

19:56 8/4/2012 - Πηγή: AEK365

Σε οξύ και προσωπικό τόνο, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εξίσου σφοδρή και προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω, το Σάββατο.

Ο κ. Βενιζέλος

χαρακτήρισε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά «έναν πολιτικό λόγο που έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και γι' αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι ούτε τώρα, στην τελική ευθεία των εκλογών, έχει αποκτήσει «αίσθηση της κατάστασης» και να κινηθεί, όπως είπε, «στο επίπεδο υπευθυνότητας που αρμόζει στην οριακή και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας».

«Απέναντι σε αυτήν την αντίληψη της μικροκομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ, εμείς αντιτάσσουμε την στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας, μια συμμαχία υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης. Και καλούμε προσωπικά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να αγωνιστεί μαζί μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να προστατέψουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του είχε επιτεθεί τόσο κατά του Γιώργου Παπανδρέου όσο και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καταφέραμε μέσα σε δύο χρόνια να διώξουμε τον Γ.Παπανδρέου, αυτόν που με τα σφάλματα τα εγκληματικά -όπως οι δικοί του το λένε- έφερε τη χώρα στην καταστροφή. Τον Γ.Παπανδρέου τον διώξαμε, τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ».

«Κάποιοι λένε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε αρχηγό άρα μπορεί να γίνει καλύτερο. Μόνον αφελείς μπορεί να πιστεύουν τέτοια πράγματα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας: «Μαζί με τον κ. Παπανδρέου δεν ήταν ο κ. Βενιζέλος όταν καταδημαγωγούσαν το λαό, ότι λεφτά υπάρχουν; Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν από τους βασικούς συντάκτες του μνημονίου που έφεραν τη χώρα ως εδώ; Δεν ήταν αυτός που προέβλεπε ότι πέρυσι μπήκε πάτος στο βαρέλι;».

Keywords
Τυχαία Θέματα