Βενιζέλος: Ξέρουμε τους κινδύνους, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος

09:10 23/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η στήριξη της κυβέρνησης είναι μονόδρομος, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που παράλληλα αναγνωρίζει τους κινδύνους που υπάρχουν για τον ίδιο και το κόμμα του από το νέο κυβερνητικό σκηνικό συνεργασίας.

Ο κ. Βενιζέλος σε προσωπικό του άρθρο στο «Βήμα της Κυριακής», υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ

των μεγάλων πολυσυλλεκτικών πλειοψηφιών και των ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων έδωσε τη θέση του σε ένα κόμμα που, παρά τη μειωμένη του κοινοβουλευτική δύναμη, κλήθηκε να σηκώσει ξανά το βάρος της σταθερότητας και της εξόδου από την κρίση, σε ένα νέο σκηνικό κυβερνητικής συνεργασίας.»

Επισημαίνει παράλληλα ότι: «Η πατρίδα μας μέσα από τη θεσμική ένταση των τελευταίων ημερών εισέρχεται σε νέα φάση. Γιατί πάντα η συγκυρία τροφοδοτεί με απροσδόκητο τρόπο την Ιστορία.»

Υποστηρίζει ότι «η κυβερνητική συνεργασία επαναθεμελιώνεται. Η εθνική στρατηγική δεν αρκεί να επιβεβαιωθεί. Πρέπει να προσλάβει τη μορφή ενός ολοκληρωμένου στις λεπτομέρειές του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, ικανού να πείσει και να παρακινήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.»

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «το ΠΑΣΟΚ ξέρει τις δυσκολίες και τους κινδύνους μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τη συντηρητική παράταξη που έχει τα δικά της προτάγματα, τους δικούς της ρυθμούς, τις δικές της πρακτικές. Δεν κάνουμε όμως κάτι περίεργο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Κάνουμε κάτι εθνικά αναγκαίο. Η εθνική ανάγκη μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως ισχυρή, δίκαιη και έντιμη βάση συνεργασίας.»

Επισημαίνει ότι «η δημοκρατική παράταξη είναι και πάλι ο εγγυητής της σταθερότητας» και υπογραμμίζει: ««Σχέδιο Β» ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει. Το ευρωπαϊκό γήπεδο είναι δύσκολο, μυωπικό, συντηρητικό επίμονο. Αλλά είναι το καλύτερο, για να μην πω το μόνο που υπάρχει για τη χώρα μας. Το μέλλον την Ελλάδας ταυτίζεται με τη μοίρα της Ευρώπης και η μοίρα της Ευρώπης μπορεί να αλλάξει μόνο αν αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί πολιτικοί συσχετισμοί προς την κατεύθυνση που προτείνουν οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.»

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, επιφυλάξεις, προσωπικές ενστάσεις, δίκαια παράπονα. Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ με όλο της το εύρος, όχι χάριν του εαυτού της αλλά χάριν των Ελλήνων πολιτών, χάριν της πατρίδας μας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα