Βίντεο-ντοκουμέντο του ναζιστή Πρίμπκε λίγο πριν πεθάνει

13:35 18/10/2013 - Πηγή: AEK365

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο - ντοκουμέντο του ναζιστή αξιωματικού, Έριχ Πρίμπκε, που δηλώνει μετανιωμένος για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στα Αρδεατικά Σπήλαια καθώς ήταν εντολή από τον ίδιο τον Χίτλερ και όποιος αρνούνταν, θα εκτελούνταν μαζί με τα θύματα.
Στο βίντεο, που γυρίστηκε στο σπίτι του στη Ρώμη, λίγο πριν το θάνατό του, ο Πρίμπκε μιλά για τα Αρδεατικά Σπήλαια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δικηγόρο του, Πάολο Τζιακίνι. Η αφήγηση ξεκινά για την επιχείρηση στην οδό Ρασέλα και τα αντίποινα των Γερμανών, ενώ όπως λέει «προηγήθηκε

προειδοποίηση από τον ίδιο τον Κάπλερ».
Η επίθεση στην οδό Ρασέλα, για τον Έριχ Πρίμπκε, θα γινόταν από τους κομμουνιστές Gap, προκειμένου να προκαλέσουν αντίποινα από μέρους των Γερμανών που θα οδηγούσαν την εξέγερση του λαού.
Αυτό εξηγεί ο Πρίμπκε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην κατοικία του στη Ρώμη λίγο πριν το θάνατό του. «Η επίθεση στην οδό Ρασέλα, ισχυρίζεται ο Πρίμπκε, έγινε γνωρίζοντας ότι μετά την επίθεση θα ακολουθούσαν αντίποινα, αφού ο Κέσελρινγκ, όταν ανέλαβε τη διοίκηση στην Ιταλία είχε βάλει μια ανακοίνωση στους τοίχους που εξηγούσε πως οποιαδήποτε επίθεση ενάντια στους Γερμανούς θα τιμωρούνταν ως εκδίκηση. Στο βίντεο ο Πρίμπκε εξηγεί: «Ο αρχηγός Σκουλτζ εξελέγη από τον Κάπλερ ως διοργανωτής των αντίποινων. Αυτός ήταν ήδη σε μετωπικό πόλεμο με τους Ρώσους και ήταν ήδη συνηθισμένος στο θάνατο και τα αντίποινα. Για εμάς, για μένα και τους άλλους, ήταν κάτι τρομερό».

«Όποιος αρνηθεί, θα πάει μαζί με τα θύματα για εκτέλεση»
Όταν ρωτήθηκε αν ήταν δυνατόν κάποιος να αρνηθεί, ο Πρίμπκε απαντά: «Φυσικά και δεν ήταν δυνατόν κάποιος να αρνηθεί». Και προσθέτει: «Ο Σκουλτζ πριν από τα αντίποινα είπε σε όλους: είναι εντολή από τον Χίτλερ που θα πρέπει να εκτελέσουμε και όποιος δε θέλει να το κάνει, είναι καλύτερα να πάει μαζί με τα υπόλοιπα θύματα για να εκτελεστεί».
Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον Γερμανό ναζιστή να διαβάζει μια φράση που είχε πει ενώπιον του Στρατοδικείου της Ρώμης στις 3 Απριλίου του 1996: «Νιώθω από τα βάθη της καρδιάς μου, την ανάγκη να εκφράσω τα συλληπητήριά μου για τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Αρδεατικά Σπήλαια. Όντας θρησκευόμενος, δεν ξέχασα ποτέ το τραγικό γεγονός, για μένα η εντολή να συμμετάσχω σε αυτή την αποστολή ήταν μια μεγάλη εσωτερική τραγωδία».
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Έριχ Πρίμπκε, Πάολο Τζιακίνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο oltreradio.it, δήλωσε πως περιμένουν νέα σχετικά με το αίτημα αποστολής του νεκρού σώματος στη Γερμανία. Συνεχίζοντας λέει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται τώρα το σώμα του Πρίμπκε και αυτό λέει είναι «σκανδαλώδες».
«Καταγγέλουμε τις αρμόδιες αρχές». Ολοκληρώνοντας, δηλώνει: «Δεν είναι αλήθεια πως ο Πρίμπκε δεν έχει μετανιώσει. Ο πελάτης μου έχει επισκεφθεί πολλές φορές την εκκλησία και έχει εξομολογηθεί. Επίσης, έχει συναντηθεί με ορισμένα από τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων στα Αρδεατικά Σπήλαια ιδιωτικά».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα