ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ…

15:20 14/7/2013 - Πηγή: AEK365

Μέχρι σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν απέναντι στη συντριπτική ελληνική κρίση μόνο με ρητορικές παραινέσεις (κυρίως, προς Βερολίνο) χωρίς να προχωρήσουν σε έμπρακτες ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στήριξης της Αθήνας.

Όπως, για παράδειγμα μία ΕΚΤΑΚΤΗ σοβαρή οικονομική βοήθεια που θα φρέναρε το γερμανικό τσεκούρι περικοπών...

Επομένως, ο ρόλος που παίζουν και θέλουν να παίξουν οι ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή κρίση, το χάσμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου στην πολιτική

αντιμετώπισής της και η επικείμενη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που κρίνεται σημαντική τόσο από πλευράς ουσίας όσο και συμβολισμού, με τη «ματιά» στελεχών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και αναλυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη συνεχίζει να αποτελεί «εν δυνάμει κίνδυνο» για την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία.
«Η οικονομική αστάθεια στην Ευρώπη εξακολουθεί να απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας μας και τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές» είχε δηλώσει Αμερικανός αξιωματούχος, στο περιθώριο της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λου, σε ευρωπαϊκές χώρες, τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα