Βολεύτηκαν με το... Χ

23:52 12/6/2012 - Πηγή: AEK365

Euro 2012 - Α' Γκρουπ - 2η αγωνιστική

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: Στάδιο Βαρσοβίας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Μετά το φινάλε της δεύτερης αγωνιστικής, τα πάντα είναι ανοιχτά στον πρώτο όμιλο. Πολωνία και Ρωσία λοιπόν έμειναν στο ισόπαλο 1-1 και πήραν απο έναν πόντο. Η «Αρκούδα»

έτσι βρίσκεται στην πρώτη θέση με 4 πόντους, ενώ οι διοργανωτές έφτασαν τους 2 (Η Τσεχία είναι στους 3). Ενόψει πλέον της 3ης και τελευταίας στροφής η Εθνική μας θα πρέπει να κερδίσει την Ρωσία έτσι ώστε να προκριθεί απο τους ομιλους.

Το πρώτο μέρος στο «Στάδιο της Βαρσοβίας» σίγουρα ανήκε στους Ρώσους. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα τους, δεν άργησαν να βρουν τα πατήματα τους, να κυκλοφορήσουν την μπάλα σωστά και τελικά να φτάσουν στο γκολ απο... στημένη φάση. Από την μεριά τους οι Πολωνοί είχαν κάποια... ξεσπάσματα, ωστόσο ήταν φανερό πως πρώτος στόχος τους ήταν να κρατήσουν το μηδέν με μαζική άμυνα και να ψάξουν το γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Στην ομάδα του Σμούντα πάντως άνηκε η πρώτη μεγάλη φάση, όταν στο 7' ο Μποένις δεν μπόρεσε με το κεφάλι να νικήσει τον Μαλαφέεφ. Μετά το πρώτο 20λεπτο η «Αρκούδα» ανέβασε την απόδοση της και στο 25' ο Κερζάκοφ με το κεφάλι απείλησε τον Τιτόν. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε μακρινό σουτ. Τελικά η υπεροχή των Ρώσων απέφερε καρπούς στο 37'... Ο Αρσάβιν εκτέλεσε το φάουλ εξαιρετική και ο Άλαν Τζαγκόεφ που πετάχτηκε γρήγορα, έγραψε με το κεφάλι το 1-0. Από εκεί και πέρα η Ρωσία έχοντας πετύχει το γκολ, κυριάρχησε και έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως η αλήθεια είναι πως δυσκολευόταν να βγάλει ευκαιρίες, αποτέλεσμα σίγουρα της καλής αμυντικής λειτουργίας των διοργανωτών. Η Πολωνία βελτίωσε την εικόνα της στην επανάληψη και σίγουρα έγινε πιο επιθετική πιέζοντας απο το ξεκίνημα για ένα γκολ. Στο 46' είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι ο οποίος βρέθηκε απέναντι απο τον Μαλαφέεφ αλλά έχασε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Ρώσο τερματοφύλα να διώξει σε κόρνερ. Στο 51' και πάλι ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να προλάβει τον Μαλαφέεφ για να σκοράρει, ενώ η απάντηση των Ρώσων ήρθε στο 52' όταν ο Αρσάβιν βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε άστοχα. Η υπεροχή της Πολωνίας καρποφόρησε τελικά στο 57'. Ο Ομπρανιάκ πέρασε την κάθετη πάσα στον Μπλατσικόφσκι, ο άσος της Ντόρτμουντ έπιασε ένα «ξερό» σουτ με το αριστερό και νίκησε τον Μαλαφέεφ. Δέκα λεπτά αργότερα η Ρωσία άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν Τζαγκόεφ-Κερζακόφ «έκρυψαν» την μπάλα αλλά ο άσος της ΤΣΣΚΑ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Η απάντηση στις ευκαιρίες για την Πολωνία ήρθε στο 68'. Ο Πολάνσκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή ωστόσο σούταρε πάνω στον Μαλαφέεφ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο το ματς έγινε... ροντέο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Πάντως η μεγάλη ευκαιρία έλειψε τόσο για την Ρωσία όσο και για την Πολωνία με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει μέχρι το τέλος.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Τιτόν, Μποένις, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίζτσεκ, Ντούντκα (73' Μιερτσεζέφσκι), Πολάνσκι (84' Μάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα