«Βόμβα» της Κομισιόν!

08:46 31/5/2012 - Πηγή: AEK365

Να κοπούν κι άλλο οι μισθοί στην Ελλάδα ζητούν οι Βρυξέλλες, επιμένοντας στο δίλημμα: «Μνημόνιο ή χρηματοδότηση γιοκ». Αποκλείει την πιθανότητα ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης ο Λουκάς Παπαδήμος.

Στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία η

Κομισιόν προειδοποιεί με διακοπή των δανείων εάν δεν μειωθούν και μάλιστα αρκετά, οι μισθοί. Αξιώνει, επίσης, να ληφθούν και νέα μέτρα 11,5 δισ. € άμεσα, για τη διετία 2013-14, καλώντας, μάλιστα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσουν -εφόσον σχηματίσουν κυβέρνηση, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Το κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ως αιτιολόγηση της πρότασης για νέο «τσεκούρι» στους μισθωτούς, η ανάγκη για «ανταγωνιστικότητα». Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι «πρέπει να γίνει στροφή από την κατανάλωση στην εξαγωγή προϊόντων, ώστε να ανακάμψει η οικονομία».

Το... μενού της Κομισιόν περιλαμβάνει, κι άλλα μέτρα ανεργίας και λιτότητας, όπως οι 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η συμπίεση των αποδοχών για όσους παραμείνουν στο Δημόσιο.

Και για επίλογο η... ομάδα του Μανουέλ Μπαρόζο επισημαίνει ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα πρέπει να μπει σε φάση εφαρμογής το πρόγραμμα των 22 έμμεσων και άμεσων φόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα