Βουλγαρικά χωριά θέλουν να γίνουν ελληνικά!

18:27 9/11/2012 - Πηγή: AEK365

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρεται σε δυο βουλγαρικά χωριά στα σύνορα με την Ελλάδα που επιθυμούν να γίνουν ελληνικά!

Με τίτλο «Το ελληνικό όνειρο των δύο βουλγαρικών χωριών» η εφημερίδα αναφέρεται στα χωριά Tsrantcha και του Brashten(φωτο), όπου οι κάτοικοί τους επιθυμούν να προσαρτηθούν στην Ελλάδα! Οι ίδιοι δηλώνουν πως θέλουν να... αλλάξουν κράτος γιατί δεν αντέχουν άλλο τη διαφθορά της Βουλγαρίας!

Τα δύο μικρά Βουλγαρικά

χωριά των 600 και 800 κατοίκων, που βρίσκονται στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει τις δύο χώρες, ζήτησαν εγγράφως να «διοικούνται είτε από τη Δράμα είτε από την Καβάλα».

«Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία» αναφέρουν στο σχετικό σημείωμα με τις υπογραφές των κατοίκων.

Ο λόγος αυτής της δυσαρέσκειας έχει να κάνει με τους τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι χάθηκαν στα χρόνια του κομμουνισμού. Έκτοτε οι χωρικοί μάταια προσπαθούν να αποδείξουν πως η γη που οργώνουν για πολλές γενιές είναι δική τους.

«Στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. Εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς», αναφέρει η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Tsrantcha.

Keywords
Τυχαία Θέματα