Βρέθηκε ο βιαστής και δολοφόνος 4χρονου μετά από 22 χρόνια

13:54 13/10/2013 - Πηγή: AEK365

Χρειάστηκαν 22 χρόνια για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το βιασμό και τη δολοφονία ενός τετράχρονου κοριτσιού στη Νέα Υόρκη.

Το κοριτσάκι είχε ανακαλυφθεί νεκρό τον Ιούλιο του 1991 μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο ψυγείο κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο στο βορειοδυτικό Μανχάταν, στη συνοικία Ουάσινγκτον Χάιτς.

Το παιδί, που οι ερευνητές πίστευαν ότι ήταν ηλικίας 3-5 ετών, ήταν εμφανώς υποσιτισμένο και έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού. Ζύγιζε μόλις 11 κιλά. Καθώς δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς για να

το αναζητήσει, οι αστυνομικοί το κήδεψαν το 1993.

Το Σάββατο, για πρώτη φορά, η μικρή απέκτησε όνομα. Επρόκειτο για την Ανχέλικα Καστίγιο και ο 52χρονος Κονράντο Χουάρες ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε το κοριτσάκι. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης τον συνέλαβε στο εστιατόριο όπου εργάζεται.

Ο επίλογος της τραγωδίας αυτής γράφτηκε αφού οι αρχές κατάφεραν, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να εξακριβώσουν την ταυτότητα του παιδιού που μέχρι πρόσφατα το αποκαλούσαν «Μπέιμπι Χόουπ», δηλαδή «Μωρό Ελπίδα».

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι διευκρίνισε ότι ο Χουάρες ομολόγησε το έγκλημα. «Παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά την Ανχέλικα, ότι την έπνιξε και ότι ξεφορτώθηκε το πτώμα της με τη βοήθεια της αδελφής του, της Μπαλβίνα Χουάρες-Ρεμίρες η οποία έχει πλέον πεθάνει», σημείωσε.

Χουάρες, που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι εξάδελφος της Ανχέλικα, συνελήφθη μετά την κατάθεση μιας γυναίκας, η οποία μίλησε στους αστυνομικούς όταν, τον περασμένο Ιούλιο, προσφέρθηκε αμοιβή 12.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη λύση του μυστηρίου. Χάρη σε αυτή τη γυναίκα, που θυμόταν μια συζήτηση που είχε με μια νεαρή, η οποία της εξομολογήθηκε ότι η αδελφή της είχε δολοφονηθεί, βρέθηκαν τα στοιχεία της μητέρας και της αδελφής του κοριτσιού, που είναι μεξικανικής καταγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα