«Ξέσπασε» η ΑΕΚ

16:11 13/12/2014 - Πηγή: AEK365

Επέστρεψε στις νίκες η Κ20 της ΑΕΚ. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά επικράτησε με 5-0 της Επισκοπής στο Προπονητικό Κέντρο των Σπατών για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νέων της Football League.

Πολύ καλύτερη η Ένωση σε ολόκληρο το ματς, μέσα σε 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» το ματς πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ.

Βλαχομήτρος (23' και 26'), Κυριαζής

(29') Κοντοές (40') και Αντωνίου (90') τα γκολ των κιτρινόμαυρων.

Πως έπαιξε

Σε σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Στέλιος Μανωλάς. Τερματοφύλακας ήταν ο Τσέλιος που είχε ένα εύκολο απόγευμα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Βιδάλης, Κοντοές, Μαρκοπουλιώτης και Γραμματίκας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γαλανόπουλος και Λίτσι και πίσω από τον προωθημένο Κυριαζή ήταν οι Τζάθας, Βλαχομήτρος και Τσέλιος.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα κι όλας λεπτά της αναμέτρησης. Σοβαρή με καλές μεταβιβάσεις, ελάχιστα λάθη, την απόλυτη κατοχή της μπάλας, ενώ δεν κινδύνεψε ΠΟΤΕ η εστία της.

Το γκολ όμως άργησε να έρθει και ήρθε τελικά στο 23' από τον Βλαχομήτρο. Κόρνερ του Τσέλιου στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο αφύλαχτος Βλαχομήτρος έκανε το 1-0.

Φάση-καρμπόν τρία λεπτά αργότερα. Πάλι ο Βλαχομήτρος ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 3-0 έκανε ο Κυριαζής στο 30'. Οι κιτρινόμαυροι έκλεψαν την μπάλα, ο Βλαχομήτρος μπήκε από τα αριστερά και τη κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κυριαζή ο οποίος με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι... κομπίνες της ΑΕΚ συνεχίστηκαν και από μία τέτοια ήρθε και το 4-0. Ο Γιαννούτσος στο 40' έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, σούταρε η μπάλα πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χανδρή. Ο Κοντοές ήταν εκεί (καλυπτόταν από την αντίπαλη άμυνα ) πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έκανε το 4-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, γύρισε ωραία την μπάλα, προσπάθησε με πολλούς τρόπους να φτάσει στην αντίπαλη εστία, είχε 2-3 καλές στιγμές αλλά της έλειψε το «καθαρό» μυαλό στο τελείωμα της φάσης. Χαρακτηριστικό ήταν πως οι κιτρινόμαυροι πάτησαν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία 3-4 φορές στο δεύτερο 45λεπτο αλλά και τις τέσσερις έκαναν πάσα στο πέναλτι και δεν τελείωσαν την φάση.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 90 ‘ ο Αντωνίου με ωραία ατομική ενέργεια.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της ΑΕΚ στον θεσμό και πλέον όλοι στρέφονται στο ματς με τον Φωστήρα την επόμενη αγωνιστική, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των Ομίλων.

ΑΕΚ (Μανωλάς): Τσέλιος, Βιδάλης (83' Καρβουνίδης), Κοντοές (80' Κοφσανίδης), Μαρκοπουλιώτης, Γραμματίκας, Λίτσι, Γαλανόπουλος (8' λ.τ. Γιαννούτσος), Τζάθας (70' Μίχος), Τσέλιος (78' Γεωργαμλής), Βλαχομήτρος (57' Αντωνίου), Κυριαζής.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Μπουλιός - Παπαδάκης): Χνάρης, Λογιάκης, Παπαδάκης (81' Λαγκουβάρδος), Μαγαράκης, Μάρης (82' Γαβαλάς), Νέμπιαϊ, Κραβαρίτης (46' Κραβαρίτης), Μανωλακάκης (46' Κριτσωτάκης), Βλαβιανός (75' Ζότο), Λαδιάνος Ν.ΑΝ (64' Λέκα).

Keywords
Τυχαία Θέματα