"Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του αξίζει έναν τίτλο"

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε στην εφημερίδα "Real Sports" αναφέροντας πως όνειρο του είναι η κατάκτηση ενός τίτλου με τον ΠΑΟΚ ενώ ξεκαθαρίσε πως θα επιθυμούσε να αγωνιστεί στο μέλλον σε ένα μεγαλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.


Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Αντελίνο Βιεϊρίνια:

Αρχικά αναφέρθηκε στην χρονιά που φεύγει, τονίζοντας:

«Το 2011 ήταν μια χρονιά θαυμάσια για μένα σε όλα τα επίπεδα. Σε προσωπικό επίπεδο ήταν μια χρονιά που με σημάδεψε με τον ερχομό της κόρης μου (Κριστίνα) και σε επαγγελματικό

επίπεδο τα πράγματα πήγαν εξίσου καλά. Με τον ΠΑΟΚ κάναμε κατά τη γνώμη μου μια καταπληκτική πορεία στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα που πήραμε ήταν τα καλύτερα που θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί. Πετύχαμε τεράστιες νίκες, όπως αυτή απέναντι στην Τότεναμ, και καταφέραμε να φέρουμε και πάλι την ομάδα στους 32 του Europa League. Εκεί θα αντιμετωπίσουμε την Ουντινέζε και πιστεύω ότι έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πλησιάσουμε στην κορυφή. Ήταν δύσκολο για μας να δίνουμε συνεχόμενα παιχνίδια και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, και αυτό μας στοίχισε. Θεωρώ ότι η ομάδα θα βρει και στο πρωτάθλημα το δρόμο της. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι από το καλοκαίρι έχουμε ένα νέο προπονητή στον πάγκο, τον Λάζλο Μπόλονι. Κάθε προπονητής έχει τη δική του νοοτροπία και είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις η ομάδα να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Και η καλή μου χρονιά ολοκληρώθηκε με την κλήση μου στην Εθνική Πορτογαλίας. Μια κλήση που μου τόνωσε την ψυχολογία».

Για το ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στο 2011:

«Αν πρέπει να κάνω μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, σίγουρα το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Και για μένα και για την ομάδα. Για διάφορους λόγους σε εκείνο το παιχνίδι δεν τα καταφέραμε, και αυτό μας στοίχισε τον αποκλεισμό. Θέλαμε όλοι να παίξουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο και το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε πιστεύω ότι ήταν ό,τι χειρότερο έζησα στο 2011. Βέβαια, στον χρόνο αυτό ζήσαμε και πολλές όμορφες στιγμές. Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ποια από αυτές ήταν η καλύτερη. Κάθε νίκη ήταν μία από αυτές».

Για τα σενάρια και τους ενδιαφερόμενους που κάνουν την εμφάνισή τους λόγω της οικονομικής κατάστασης στον ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια: «Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη περίοδο δεν είναι ούτε το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ ούτε οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τα μελλοντικά βήματα της καριέρας μου. Το μόνο που σκέφτομαι αυτό το διάστημα των εορτών είναι η οικογένειά μου και όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα να μου να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όνειρό μου είναι ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ. Δεν κρύβω ότι μελλοντικά θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ ένα από τα μεγάλα πρωταθ

Keywords
Τυχαία Θέματα