Android TV vs Chromecast: Οι διαφορές

13:25 2/8/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Το Chromecast είναι μια οικονομική συσκευή για streaming που συνδέεται απευθείας στη θύρα HDMI της τηλεόρασης και σας επιτρέπει μεταδώσετε περιεχόμενο από το smartphone ή τον φορητό σας υπολογιστή χρησιμοποιώντας το δωρεάν extension Google Cast. Από την άλλη μεριά, το Android TV είναι μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google

για τα smartphones το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τηλεοράσεις.

Το Android TV προσφέρει ότι και το Chromecast και επιπλέον:

Χώρος αποθήκευσης: Οι τηλεοράσεις με Android TV διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση εφαρμογών και βίντεο-μουσικής ενώ σας επιτρέπουν να επεκτείνετε το χώρο αποθήκευσης μέσω USB.

Εφαρμογές: Το Chromecast δεν μπορεί να εκτελεί εφαρμογές, απλά κάνει streaming περιεχόμενο. Το Android TV σάς επιτρέπει να εκτελείτε εφαρμογές που κάνετε λήψη από το Google Play ή άλλα καταστήματα εφαρμογών Android.

Παιχνίδια: Το Android TV επιτρέπει μια καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού με πολλούς τρόπους από ό,τι το Android smartphone σας, συμπεριλαμβανομένων τηλεχειριστηρίων κονσόλας παιχνιδιών και παιχνιδιών για πολλούς παίκτες.

Smart TV: Οι κατασκευαστές μπορούν να κάνουν το Android TV μέρος της καθημερινής σας τηλεοπτικής εμπειρίας με ένα τηλεχειριστήριο που ελέγχει τόσο την τηλεόραση Android όσο και τις τυπικές λειτουργίες τηλεόρασης.

Συνομιλία μέσω βίντεο: Με αξεσουάρ κάμερας ή τηλεόραση με ενσωματωμένη κάμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόρασή σας για το Google Hangouts και να επικοινωνείται με εικόνα και ήχο.

4K βίντεο: Αν έχετε γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ, με το Android TV μπορείτε να κάνετε streaming περιεχομένο 4K. Το Chromecast Ultra υποστηρίζει επίσης περιεχόμενο 4K.

Μπορείτε να “μετατρέψετε” σε Android TV την τηλεόραση που ήδη έχετε συνδέοντας στη θύρα HDMI ένα φτηνό και ισχυρό Android TV Box όπως το Flowfon F1. Αν θέλετε να το κάνετε απολύτως σωστά τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα από τα πιστοποιημένα tv box όπως τα Nexus Player, Nvidia Shield, Razer Forge TV, Xiaomi MiBox και Xiaomi MiBox S ανεβάζοντας όμως το κόστος.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα