Android, iOS, «Τρύπα» ασφαλείας για κλοπή προφίλ στο Facebook

09:32 6/4/2012 - Πηγή: TechBlog

Τόσο το Android όσο και το iOS είναι πιθανό να προσφέρουν πρόσβαση σε κακόβουλη χρήση από τρίτους, οι οποίοι μπορούν να κλέψουν το προφίλ σας στο Facebook. Αυτό ανακάλυψε ένας Βρετανός developer, o οποίος προειδοποιεί τους χρήστες iPhone, iPad, Android

Smartphones και tablets ότι τα προσωπικά τους δεδομένα μπορούν να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι Facebook apps των δύο λειτουργικών δεν κρυπτογραφούν τα δεδομένα εισόδου στο προφίλ. Σύμφωνα με τον developer, το μόνο που έχει να κάνει ο hacker είναι να βρει το αρχείο .plist το οποίο αποθηκεύει τις προσωπικές σας ρυθμίσεις, το οποίο λήγει μετά από 2.000 έτη. Αυτό το αρχείο μπορεί να αντιγραφεί και να το πάρει μετά κάποιος με την ησυχία του στον δικό του υπολογιστή. Έτσι μπορεί να κάνει log in ως εσείς και να κάνει ό,τι θα κάνατε και εσείς στο προφίλ σας. Το κακό είναι ότι ο hacker μπορεί να χρησιμοποιήσει και όλα εκείνα τα apps που σας ζητούν να κάνετε login χρησιμοποιώντας μόνο το Facebook account σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook δημιουργεί το app που έρχεται προεγκατεστημένο σε Android και iOS, ενώ όλοι οι άλλοι κατασκευαστές δημιουργούν εκείνοι το app το οποίο και προσφέρει πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα