Flame, Ο ιός που απασχόλησε τον πλανήτη αυτοκαταστρέφεται

Αυτό και αν είναι επίδειξη δύναμης… Δημιουργείς τον απόλυτο κακόβουλο λογισμικό, τον ιό Flame, ο οποίος κέρδισε με ευκολία τον τίτλο του πιο εξελιγμένου ιού που έχουμε δει μέχρι σήμερα και έτσι απλά, προκειμένου να μην βρουν τα ίχνη σου το βάζεις να αυτοκαταστραφεί.

Δεν είναι αστείο, ο Flame, σύμφωνα με τις αναφορές της Symantec, αποφάσισε να μας απαλλάξει από την παρουσία του. Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας εντόπισε

μία εντολή σε μηχανήματα που είχαν μολυνθεί, η οποία έδινε την εντολή της αυτοκαταστροφής και της εξάλειψης όλων των στοιχείων που σχετίζονται με τον ιό.

Αυτό, μπορεί να κάνει πολλούς από εμάς να χαίρονται, αλλά αν το σκεφτούμε καλύτερα, θα πρέπει η ανησυχία μας να χτυπά κόκκινο, πρώτον γιατί αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί του κακόβουλου λογισμικού δεν μας αφήνουν να προλάβουμε να κατανοήσουμε τη λειτουργία των ιών τους, έτσι ώστε να είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες απειλές στο μέλλον και δεύτερον γιατί αυτό δείχνει ότι τα όπλα του Κυβερνοπολέμου είναι τηλεκατευθυνόμενα, έχουν τη λογική του hit and run, κάνουν τη δουλειά τους και μετά μας αφήνουν να μαζεύουμε τα… κομμάτια μας προτού να προλάβουμε να αντιδράσουμε.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα