Google, Απάντησε με καταγγελία στην Rockstar, την συμμαχία των Apple και Microsoft

Όπως αναμέναμε, η Google δεν θα μείνει τελικά αμέτοχη και κινήθηκε νομικά ενάντια στη Rockstar που οδηγείται από τις Apple και Microsoft κατά πρώτο λόγο. Η συμμαχία Rockstar Consortium, μεταξύ των Apple και Microsoft,

αλλά και των BlackBerry, Ericsson και Sony, ελέγχει το χαρτοφυλάκιο 6.000 ευρεσιτεχνιών, που εξαγόρασαν από την χρεωκοπημένη Καναδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nortel έναντι $4,5 δισεκατομμυρίων το 2011.

Για την ιστορία, και για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις, η Google προσπάθησε να εξαγοράσει τις πατέντες της Nortel και είχε «ρίξει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων $4.4 δισεκατομμύρια. Τελικά, η Nortel έκανε δεκτή την πρόταση των Apple ($2.6 δισεκατομμύρια) και των υπόλοιπων εταιρειών ($1.9 δισεκατομμύρια περίπου) και έτσι οι πατέντες της κατέληξαν στην συμμαχία Rockstar Consortium. Για να ενδιαφερθεί η Google για τις πατέντες εκείνη την εποχή, και να γίνει… πλειοδοτικός πόλεμος, θα πρέπει να ήταν σπουδαίες. Αλλιώς γιατί ενδιαφέρθηκε εξαρχής;

Η Rockstar, μήνυσε στην συνέχεια τις εταιρείες Google, Samsung, LG Electronics, HTC, Huawei, ASUSTek, Pantech και ZTE Corp. για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας πριν λίγο καιρό. Η Google τώρα, υπέβαλλε καταγγελία σε δικαστήριο του San Hose, καταγγέλλοντας ότι η ίδια, οι συσκευές Nexus και επομένως και το Android δεν καταπατούν επτά από τις επίμαχες ευρεσιτεχνίες της Rockstar .

Στην καταγγελία η Google ισχυρίζεται ότι η Rockstar, που δεν είναι εταιρεία και δεν πουλάει προϊόντα, έχει απλώσει ένα σύννεφο αβεβαίοτητας πάνω από το Android και πως παρενοχλεί μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της τεχνολογίας. Η νομική αυτή κίνηση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Google απαντάει με το ίδιο νόμισμα, αφού τέτοιες κινήσεις, και ειδικά όταν γίνονται αθόρυβα όπως η συγκεκριμένη, συχνά αποτελούν απόπειρες για να επιτευχθεί μία νίκη… πριν την ώρα της και δεν αποτελούν την πρώτη γραμμή της υπεράσπισης. Πιθανότατα η Google να έχει κάποιο άσσο στο μανίκι αν η συγκεκριμένη τακτική δεν αποφέρει αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να διαβάσετε την καταγγελία, δείτε πιο κάτω:

Keywords
Τυχαία Θέματα