H Apple ξεκίνησε τις αποστολές των Developer Transition Kit, τα πρώτα benchmark του ARM chip

Μετά από 13 χρόνια αποκλειστικής συνεργασίας, η Apple ξεκινάει την παραγωγή του δικού της chip για όλα τα mac που θα έρθουν από το 2021 και μετά. Στην προσπάθεια της να κάνει πιο εύκολη τη μετάβαση στους προγραμματιστές, η εταιρεία ανακοίνωσε το Developer Transition Kit, μέσω του οποίου μπορούν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στη νέα

πλατφόρμα.

Τα πρώτα Developer Transition Kit έφτασαν στους developers και μπορούμε να έχουμε μία εικόνα των επιδόσεων. O Pierre Dandumont έτρεξε το Geekbench στο δικό του kit, στο οποίο το Apple Silicon κατάφερε να σκοράρει 833 πόντους στο single-core και 2.582 στο multi-core. Συγκριτικά, το MacBook Air 2020 με Intel Core i5 κατάφερε να φτάσει περίπου τους 1.200 πόντους single-core και 3.500 multi-core.

Το περίεργο στο Geekbench test είναι ο ίδιος ο επεξεργαστής. Αν και είναι χρονισμένος στα 2.40GHz, φαίνεται να έχει μόλις τέσσερις πυρήνες. Σε αντίθεση, το chip που αναμένουμε να τροφοδοτεί τα πρώτα mac είναι το A12Z, το οποίο έχει οκτώ πυρήνες και ήδη κυκλοφορεί σε μοντέλα iPad Pro. Επίσης, το benchmark πραγματοποιήθηκε μέσω του Virtualization της Apple, Rosetta 2, οπότε οι επιδόσεις του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με τους προγραμματιστές να αναμένουν μείωση επιδόσεων μέσω του Rosetta 2 της τάξεως του 25-40%.

Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει πως τα πρώτα mac που θα κυκλοφορήσει στην αγορά με το ARM SoC της Apple θα είναι το MacBook Pro 13.3 και μάλιστα μπορεί να γίνει και φέτος η παρουσίαση του. Όπως και να έχει, οι προγραμματιστές θα πρέπει να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο νέο σύστημα, καθώς δε θα υπάρχει κανένα νέο μοντέλο με Intel επεξεργαστή από εδώ και πέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα