Ladies Talk: Η Ραφαέλα σχολιάζει το iPhone 5 και το Sony Xperia T

Γεια σας φίλοι μου Techblogers. Σας ενημερώνω πως αυτό εδώ είναι το 2ο μου άρθρο, στο οποίο θέλω να θέσω το θέμα της σύγκρισης μεταξύ δύο νέων και καυτών κινητών. Τα δύο αυτά κινητά, είναι πολύ αγαπητά από όλους μας λίγο πολύ. Ποια είναι; Μα φυσικά το ένα είναι το πολυπόθητο Sony Xperia T, που χρησιμοποιεί ο λατρεμένος των γυναικών James Bond στην ταινία Skyfall και το δεύτερο το iPhone 5.

Η πρώτη κινητάρα

λοιπόν Sony Xperia T (επιτρέψτε μου να δηλώσω θαυμάστρια και εγώ…χεχε), διαθέτει λογισμικό Android 4.1 Jelly Bean,το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις σε συνδυασμό με Sony technologies όπως xLOUD και Mobile Bravia Engine 2. Το γνωστό αυτό κινητό, επιθυμούν να αποκτήσουν γυναίκες και άντρες, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε κόντρα με το δεύτερο επίσης γνωστό κινητό iPhone 5.Σαν συνέχεια των γνωστών πολυαγαπημένων iPhone, το νέο αυτό iPhone 5 ακόμα δεν κυκλοφόρησε στην αγορά,έσπασε ρεκόρ πωλήσεων.

Τι οικονομική κρίση μας λένε τώρα, για iPhone 5, πολλά άτομα κυριολεκτικά έτρεξαν να το αγοράσουν και να προλάβουν τα πρώτα αποθέματα. Προσωπικά γνωρίζω άτομα, που έχουν τόσο μεγάλη οικονομική ευχέρεια, που έχουν αγοράσει όλη την σειρά iPhone. Τώρα εδώ δεν ξέρω τι να κάνω. Να ζηλέψω, να πάω να πάρω και εγώ κανένα iPhone ή να μην πω τίποτα και να παρηγορηθώ στο Sony Ericsson Vivaz μου; Σαν ελληνίδα φοιτήτρια και εγώ, μάλλον το τελευταίο..

Γυρνώντας στο θέμα μας, κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες στο ίντερνετ, οι οποίες δείχνουν ουρές ανθρώπων έξω από καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων για το συγκεκριμένο κινητό. Μα τόση αγάπη για το iPhone 5; Τα αξίζει τα λεφτά του;

Η απάντηση από την δική μου γυναικεία πλευρά, είναι πως ναι τα αξίζει και με το παραπάνω. Είναι 18% λεπτότερο και 20% ελαφρύτερο από το iPhone 4S, έχει οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 1136×640 pixels, κάμερα 8 Megapixel (3264×2448) αν και θα μπορούσε να έχει και 12 Megapixel και αυτό το θεωρώ μεγάλο του μειονέκτημα για εμάς που σε κάθε μας βήμα βγάζουμε και φωτό. Tο μειονέκτημα όμως έρχεται να καλύψει το ηχείο του iPhone 5, το οποίο έχει 5 πλέον μαγνήτες, δηλαδή 3 περισσότερους από πριν, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά των ήχο, άρα κερδίζει τους sound lovers.

Από την άλλη πλευρά τώρα, βλέπουμε το Sony Xperia T ,το οποίο είναι ότι καλύτερο υπάρχει από τα Sony smartphones σε HD οθόνη, κάμερα και One–touch συνδεσιμότητα μέσω NFC τεχνολογίας. Φυσικά με 13MP κάμερα με ταχεία λήψη από την κατάσταση «αναμονής» μέσα σε 1 δευτερόλεπτο, αρκετοί λάτρεις της φωτογραφίας,όπως και εγώ,το προτιμάμε από το iPhone 5. Μεγάλο μπόνους η κάμερα λοιπόν. Επιπλέον έχει οθόνη 4.6 ίντσες HD Reality Display με Mobile BRAVIA Engine για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια, εγγραφή Full 1080p HD video και 720p HD μπροστινή κάμερα για υψηλή απόδοση ποιότητας, 1.5GHz διπύρηνο επεξεργαστή τελευταίας γενιάς για καλύτερη απόδοση μπαταρίας, ταχύτητα και άψογα γραφικά που προσελκύουν πολλούς και τέλος MHL συνδεσιμότητα, για προβολή περιεχομένου σε μεγαλύτερη οθόνη.

Τελικά όμως ποιο κερδίζει τις καρδιές μας; Ποιο από τα δύο αυτά αγαπημένα κινητά τραβάει τα βλέμματα και συγκινεί τις γυναίκες και ποιο τους άντρες; Ποιο αντέχει τις τσέπες μας και για ποιο θα θυσιάζαμε τα λεφτά μας, που την σήμερον ημέρα βγαίνουν με κόπο ή δεν υπάρχουν καθόλου για τέτοιες αγορές;

Νομίζω για τους άντρες που τους ενδιαφέρει να δημιουργούνε αίσθηση με το κινητό τους,ταιριάζει περισσότερο το Sony Xperia T,δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή θέλουν να πετύχουν και οι ίδιοι την γοητεία που βγάζει ο James Bond χρησιμοποιώντας το, ίσως πάλι σαν γυναίκα να έχω λάθος άποψη και απλώς να θέλω πολύ να δω άντρα κάτοχο του κινητού αυτού.

Περιμένω τις απόψεις σας,γιατί με ενδιαφέρουν αρκετά και με βοηθούν και βεβαίως μέχρι το επόμενο άρθρο,ανυπομονώ να ξαναπάω για μια έρευνα αγοράς κινητού και για δοκιμές κινητών με Android λογισμικό, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

Λίγα λόγια για τη Ραφαέλα
Δραστήρια κοπέλα, επικοινωνιακή, φιλική και Θεσσαλονικιά. Φοιτήτρια στην Σίνδο Θεσσαλονίκης και μόνιμος κάτοικος ανατολικών προαστίων με έντονη διάθεση προς ότι νέο κυκλοφορεί. Λάτρης της τεχνολογίας, της φωτογραφίας και φυσικά των έξυπνων gadget. Ατάκα-πιστεύω ζωής: «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και τίποτα δεν είναι τυχαίο!».

Keywords
Τυχαία Θέματα