Nokia,νέος CEO ο R.Suri και 30% πτώση στις πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο

Αφού ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η εξαγορά τμήματος της Nokia από τη Microsoft, σήμερα ανακοινώθηκε ο νέος CEO της Nokia, ο Rajeev Suri ο οποίος βρίσκεται στην εταιρεία εδώ και 20 χρόνια. Αναλαμβάνει τη διοίκηση τμημάτων τα οποία δεν πέρασαν στην Microsoft.

O Rajeev Suri αναλαμβάνει να επεκτείνει το τμήμα Networks business, το Here που ασχολείται με location και mapping υπηρεσίες και το τμήμα Technologies που ασχολείται με πατέντες και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Με τις κινήσεις αυτές η Nokia σχηματίζει μια εντελώς διαφορετική δομή στα τμήματά της.

Στο παρακάτω video ο Suri δηλώνει ενθουσιασμένος για τις προοπτικές και το μέλλον της Nokia και απευθύνεται σε όλους όσους σχετίζονται με την εταιρεία, υπαλλήλους, επενδυτές και καταναλωτές.

30% πτώση στο πρώτο τρίμηνο του 2014
Και ενώ οι εξελίξεις για την εταιρεία τρέχουν, οι πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2014 μειώθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση. H Nokia δεν δίνει ακριβή στοιχεία για τις πωλήσεις των Lumia Windows Phone αυτή τη φορά, όμως θεωρεί πως η πτώση οφείλεται στην ισχυρή δυναμική που έχουν οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες Android και iOS. Δηλαδή, αυτό που μας λέει ξεκάθαρα είναι ότι η έλλειψη δυναμικής των Windows Phone έριξε τις πωλήσεις της.

«On both a year-on-year and sequential basis, our Mobile Phones net sales were affected by competitive industry dynamics, including intense smartphone competition at increasingly lower price points and intense competition at the low end of our product portfolio»

Η πτώση 30% μεταφράζεται σε απώλειες ύψους €1.92 δισεκατομμυρίων στο πρώτο τρίμηνο, οι λειτουργικές ζημιές αγγίζουν τα €326 εκατομμύρια τα οποία είναι σαφώς αυξημένα σε σύγκριση με τα €73 εκατομμύρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η Nokia αναφέρει ότι η πτώση οφείλειται κυρίως στις χαμηλές πωλήσεις των feature phones και λιγότερο στις πωλήσεις των smartphones.

Keywords
Τυχαία Θέματα